"Dinamo" neizteiksmīgā spēlē piekāpjas "Avtomobilist"
Vienīgos vārtus

"Dinamo" neizteiksmīgā spēlē piekāpjas "Avtomobilist"

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunās sezonas trešajā mājas spēlē ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) zaudēja Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandai.

"Dinamo" neizteiksmīgā spēlē piekāpjas "Avtomobili...

"Dinamo" labā vārtus guva Marks Hartigans, bet viesiem izcēlās Miroslavs Lažo un Anatolijs Ņikoncevs.

"Dinamo" maču uzsāka ļoti aktīvi un jau pirmajās minūtēs izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus, tomēr atklāt rezultātu neizdevās. Spēles septītajā minūtē laukuma saimniekiem nācās spēlēt mazākumā, taču "Avtomobilist" nespēja izmantot vairākumu. Nepilnas sešas minūtēs vēlāk jau "Dinamo" spēlēja vairākumā, tomēr arī rīdzinieki to nespēja izmantot un rezultāts nemainījās. Trīs minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām "Dinamo" vēlreiz bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr arī šoreiz tas netika realizēts un spēles pirmajās 20 minūtēs rezultāts netika atklāts. Arī otro trešdaļu "Dinamo" sāka aktīvi un ar vairākiem uzbrukumiem, kas ātri vainagojās panākumiem, jo pēc nospēlētām piecām minūtēm viesi palika mazākumā. Rīdziniekiem bija nepieciešamas 27 sekundes, lai realizētu skaitlisko vairākumu, kad pēc skaistas kombinācijas ripu vārtu augšējā stūrī trieca Hartigans. Pēc gūtajiem vārtiem "Dinamo" turpināja aktīvi uzbrukt, tomēr mača 34. minūtē Jēkabs Rēdlihs saņēma divu minūšu noraidījumu, bet "Avtomobilist" vairākuma realizācijai bija nepieciešama tikai 21 sekunde, kad Lažo izlīdzināja rezultātu. Atlikušajās piecās otrās trešdaļas minūtēs abas komandas apmainījās ar divu minūšu noraidījumiem, tomēr rezultāts nemainījās. Trešās trešdaļas pirmajās piecās minūtēs komandas apmainījās ar divu minūšu noraidījumiem, tomēr ne "Dinamo", ne "Avtomobilist" nebija pa spēkam realizēt vairākumu un rezultāts nemainījās. Mača 48.minūtē rīdzinieki pārāk aizrāvās ar kombināciju veidošanu savā aizsardzības zonā, un šo situāciju zibenīgi izmantoja Ņikoncevs, kurš nonāca viens pret "Dinamo" vārtiem un no tuvas distances otro reizi pārspēja Mikaēlu Telkvistu.

Pēc zaudētajiem vārtiem "Dinamo" pārņēma iniciatīvu un aktīvi centās uzbrukt pretinieku vārtiem, tomēr droši spēlēja "Avtomobilist" vārtsargs Ivans Ļisutins, kurš neļāva sevi pārspēt. Sešas minūtes pirms spēles beigām "Dinamo" spēlēja skaitliskajā vairākumā, tomēr to nespēja realizēt, bet divas ar pusi minūtes pirms trešās trešdaļas beigām noraidījumu saņēma rīdzinieku aizsargs Guntis Galviņš, tomēr arī "Avtomobilist" vairākumu nespēja realizēt. 45 sekundes pirms mača beigām "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers paņēma 30 sekunžu pārtraukumu un Telkvistu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr arī tas nepalīdzēja "Dinamo" atspēlēties.

Par mača labākajiem spēlētājiem tika atzīti abi vārtsargi - Telkvists un Ļisutins.

"Dinamo" komandai šajā mačā nepalīdzēja uzbrucēji Mārtiņš Karsums un Gints Meija, kuri ir apslimuši. Viņu vietā spēlēja Vitālijs Karamnovs un slovāku centra uzbrucējs Jurajs Mikušs, ar kuru Latvijas klubs otrdien noslēdza divu gadu līgumu. Abiem hokejistiem tā bija debija KHL čempionātā.

Kopvērtējumā pēc šī mača Rīgas "Dinamo" komanda ar 11 punktiem septiņās spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu konferencē, bet "Avtomobilist" ar septiņiem punktiem sešos mačos atrodas devītajā vietā Austrumu konferencē.

Kā ziņots, pirmās četras jaunās sezonas spēles Rīgas "Dinamo" aizvadīja izbraukumā un tajās kopā spēja izcīnīt septiņus punktus. Pēc tam pirmajā jaunās sezonas mājas spēlē "Dinamo" svētdien ar 4:5 pēcspēles metienu sērijā piekāpās pēdējo divu sezonu Gagarina kausa ieguvējiem Kazaņas "Ak Bars", kuru rindās spēlē slovāku uzbrucējs Marsels Hosa, kurš iepriekšējās divas sezonas pavadīja tieši Rīgas "Dinamo", bet otrdien Latvijas klubs ar 6:3 pārspēja Ņižnekamskas "Ņeftehimik" komandu. Rīgas "Dinamo" savā laukumā šonedēļ aizvadīs vēl vienu spēli, kad sestdien uzņems Sanktpēterburgas SKA.

Rīgas "Dinamo" pagājušajā sezonā aizkļuva līdz Gagarina kausa Rietumu konferences pusfinālam, sezonas noslēguma kopvērtējumā ieņemot astoto vietu līgā.

LETA/Foto: Mārtiņš Ziders