1dienas
21stundas
42minūtes
38sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
„Tour de France” čempions Kontadors pieķerts dopinga lietošanā
Citi sporta veidi

„Tour de France” čempions Kontadors pieķerts dopinga lietošanā

Jauns.lv

Trīskārtējais prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" čempions Alberto Kontadors ceturtdien atklāja, ka ir pieķerts aizliegto vielu lietošanā.

„Tour de France” čempions Kontadors pieķerts dopin...
Viens no pasaules labākajiem riteņbraucējiem spānis Alberto Kontadors pirmo reizi karjerā ir pieķerts aizliegto vielu lietošanā.
Viens no pasaules labākajiem riteņbraucējiem spānis Alberto Kontadors pirmo reizi karjerā ir pieķerts aizliegto vielu lietošanā.

Viņa organismā konstatēta klenbuterola klātbūtne, tomēr spānis uzsvēra, ka kāds to speciāli piemaisījis viņa ēdienam. Arī Starptautiskā Riteņbraukšanas federācija (UCI) apstiprināja, ka klenbuterols viena no pasaules labākā braucēja organismā konstatēts "nelielos apmēros", tomēr tā turpinās izmeklēšanu. "Koncentrācija ir 50 piktogrami, kas ir 400 reizes mazāk, nekā Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) akreditētām laboratorijām jābūt spējīgām noteikt," teica UCI, atklājot, ka analīzes veiktas laboratorijā Ķelnē, kas jau iepriekš izcēlusies ar spējām noteikt aizliegtās vielas mazās devās.

Klenbuterola aizliegtā viela tiek lietota, lai samazinātu ķermeņa masu un lai palīdzētu atvieglot elpošanu. Tāpat klebenbuterols ir pazīstams ar to, ka viņš dod papildus spēku un enerģiju.

Pati UCI nekavējoties pieprasījusi veikt B analīzes. Kontadors, kurš jau iepriekš bija paziņojis, ka šosezon vairs nestartēs, nekad iepriekš nav bijis pieķerts aizliegto vielu lietošanā. "Konsultējoties ar ekspertiem, arī viņi ir atzinuši, ka kāds Alberto Kontadoram ir piemaisījis pie ēdiena aizliegto vielu, sevišķi ja sportistam "Tour de France" sacensību laikā tika veiktas neskaitāmas analīzes, " ziņoja Kontadora preses sekretārs.

Spāņa organismā aizliegtā viela konstatēta dopinga analīzēs, kas tika veiktas šī gada "Tour de France" laikā 21.jūlijā.

Kā ziņots, par šāda preparāta lietošanu martā tika pieķerts arī Ķīnas riteņbraucējs Fujui Li, kurš pārstāv pazīstamo komandu "RadioShack", kurā startē arī septiņkārtējais prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" uzvarētājs Lenss Ārmstrongs, kuram vēlāk tika piespriesta divu gadu diskvalifikācija, kaut eksperti bija atzinuši, ka tik mazās devās klenbuterols nepalīdz uzlabot sniegumu.

LETA/Foto: AFP