"Dinamo" uzveic Minskas "Dinamo" un pārtrauc zaudējumu sēriju
Šajā mačā ar vārtu guvumu izcēlās arī viens no pieredzējušākajiem Rīgas

"Dinamo" uzveic Minskas "Dinamo" un pārtrauc zaudējumu sēriju

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" KHL regulārā čempionāta spēlē svētdien Bobruiskā 4:3 (1:2, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pieveica Minskas "Dinamo" komandu, pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

"Dinamo" uzveic Minskas "Dinamo" un pārtrauc zaudē...

Rīgas "Dinamo" komandā ar precīziem metieniem pamatlaikā izcēlās Lauris Dārziņš, Tomašs Surovijs un Rodrigo Laviņš, bet Minskas "Dinamo" vienībā pa vieniem vārtiem guva Sergejs Varlamovs, Sergejs Šeļegs un Peters Podhratskis.

Rīgas "Dinamo" hokejisti jau no paša spēles sākuma pretinieku aizsardzības zonā darbojās ļoti aktīvi, vairākkārtīgi liekot cīņā iesaistīties Minskas komandas vārtsargam Robertam Ešam. Drīz vien gan rīdzinieki pēc Andra Džeriņa pārkāpuma bija spiesti divas minūtes aizvadīt mazākumā, taču tas nemazināja viesu tiekšanos uz pretinieku vārtiem. Savu rīdzinieki panāca perioda devītajā minūtē, kad pēc Miķeļa Rēdliha piespēles vārtus ar atkārtotu metienu guva Lauris Dārziņš. Tiesa, Latvijas pārstāvju prieki nebija ilgi, jo drīz vien otro reizi spēlē uz noraidīto soliņu devās Džeriņš, un šoreiz Minskas "Dinamo" vairākuma virknējums savu uzdevumu paveica nevainojami - 13. minūtē vārtus ar spēcīgu raidījumu guva Sergejs Varlamovs. Rīdzinieki ātri vien spēles iniciatīvas grožus pārņēma savās rokās, divas minūtes aizvadot arī skaitliskajā vairākumā, taču allaž veiksmīgi minskiešu vārtos darbojās Ešs. Taču arī šoreiz veiksmīgāku momentu realizāciju nodemonstrēja laukuma saimnieki, kad perioda izskaņā Sergejs Šeļegs ar spēcīgu sitienu no zilās līnijas lika Holtam otro reizi spēlē izņemt ripu no saviem vārtiem.

Otrā spēles perioda ievadā laukumā valdīja līdzvērtīga cīkstēšanās. Neviena no komandām neprata izveidot reālas vārtu gūšanas iespējas, taču bija jūtama rīdzinieku lielā vēlme atspēlēties. Tas viesiem padevās trešdaļas piektajā minūtē, kad pēc Aleksandra Ņiživija piespēles un Kristapa Sotnieka metiena pirmais pie vārtsarga atsistās ripas piesteidzās Tomašs Surovijs, precīzi raidot to tuvajā vārtu stūrī. Perioda vidū viesiem bija iespēja izmantot skaitlisko vairākumu, taču nesekmīgs Sanda Ozoliņa metiens no zilās līnijas bija vienīgās briesmas, kuras Eša sargātajiem vārtiem prata radīt rīdzinieki. Uzreiz pēc tam pēc Mārtiņa Karsuma pārkāpuma skaitliskajā vairākumā nokļuva jau laukuma saimnieki, taču arī šoreiz pārāka izrādījās aizsargāties spiestā puse. Perioda izskaņā lieliskā pozīcijā nonāca Miķelis Rēdlihs, kurš metiena vietā izvēlējās izdarīt piespēli partnerim, taču īstajā vietā bija pretinieku aizsargi. Drīz vien līdzīgā situācijā nonāca jau minskieši, tomēr savu komandu kritienā glāba Ozoliņš un pēc otrās trešdaļas rezultāts palika 2:2.

Noslēdzošā trešdaļa sākās ar aktīviem abu komandu uzbrukumiem, taču allaž veiksmīgi vārtos darbojās vienību vārtsargi. Sekmīgāki savos centienos izrādījās rīdzinieki, kad pēc Miķeļa Rēdliha piespēles vārtus vairākumā guva Rodrigo Laviņš - ripa nodevīgi tomēr ieslīdēja Eša sargātajos vārtos. Lai arī laukuma saimnieki prata atbildēt ar vairākiem asiem pretuzbrukumiem, daudzveidīgāk uzbrukumā darbojās rīdzinieki, vēl vairākas reizes liekot Ešam glābt savu komandu no vārtu zaudējuma. Tuvojoties spēles beigām, notikumu epicentrs aizvien vairāk pietuvojās viesu vārtiem, kas savus augļus nesa piecas minūtes pirms pamatlaika beigām. Nodemonstrējot lielu neatlaidību, pēc vairākiem atkārtotiem metieniem vārtus minskiešu labā guva Peters Podhratskis. Abas komandas lūkoja tikt pie uzvaras jau spēles pamatlaikā, aktīvi meklējot iespējas metieniem, taču vienmēr acīgāki izrādījās vienību aizsargi un vārtsargi. Minūti pirms cīņas pamatlaika beigām teicama izdevība izraut uzvaru bija Surovijam, taču viņš no pašas vārtu priekšas neprata pārvirzīt ripu Eša sargātajos vārtos.

Spēles pagarinājumā reālākais vārtu gūšanas moments bija pēdējās minūtes sākumā, kad ripa ilgāku laiku pie Minskas "Dinamo" vārtu līnijas stāvēja nepiespiesta, tomēr mūsējiem neizdevās to iebakstīt vārtos un mača uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienu sērijā.

"Bullīšus" ar precīzu metienu sāka mājinieku hokejists Dmitrijs Meleško, bet Aleksandrs Ņiživijs filigrāni rezultātu izlīdzināja. Džefs Plets Holtu nespēja pārspēt, savukārt Dārziņš nekļūdījās. Trešajā sērijā minskieši atkal bija neveiksmīgi un Rīgas klubs izcīnīja panākumu.

Kā ziņots, šis mačs risinājās Bobruiskā nevis Minskā, jo 20.novembrī Baltkrievijas galvaspilsētā notiks bērnu Eirovīzijas šovs, un gatavošanās tam jaunajā Minskas arēnā sākusies jau mēnesi iepriekš.

Pēc iepriekšējā spēlē piedzīvotā zaudējuma KHL vājākajai komandai Čehovas "Vitjaz", Rīgas "Dinamo" spēlētāju virknējumi piedzīvoja vairākas izmaiņas. Aizsardzības trešajā pārī kopā ar Rodrigo Laviņu spēlēja Guntis Galviņš, bet uzbrukuma otrajā maiņā kopā ar Mārtiņu Karsumu un Juraju Mikušu spēlēja Roberts Bukarts, kurš aizstāja savainojumu guvušo Broku Troteru. Trešajā maiņā pie Dārziņa un Miķeļa Rēdliha spēlēja Jānis Sprukts. Savukārt ceturtajā uzbrucēju trijniekā pie Andra Džeriņa un Ginta Meijas kreisajā malā spēlēja Juris Štāls, kuram šī ir pirmā spēle KHL šosezon. "Dinamo" vārtus treneri bija izvēlējuši uzticēt sargāt Krisam Holtam.

Abām komandām šī bija pirmā tikšanās reize šosezon.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" komanda iepriekšējās četrās spēlēs bija piedzīvojusi zaudējumus pamatlaikā.

Arī šodienas mačā Rīgas "Dinamo" komandai nevarēja palīdzēt uzbrucējs Ģirts Ankipāns, kurš savainojis muskuli un nepiedalījās jau vienības iepriekšējā divās spēlēs. Savukārt Minskas "Dinamo" komandai nevarēja palīdzēt viņu kapteinis Jozefs Štumpels, kurš trešdienas mačā ar Maskavas "Dinamo" guva acs traumu un būs spiests izlaist aptuveni nedēļu. Kā ziņots, Minskas "Dinamo" šobrīd nevar palīdzēt arī vārtsargs Andrejs Mezins, kuram ir meniska trauma. Viņš laukumā nevarēs doties vēl aptuveni trīs nedēļas.

Kopvērtējumā pēc šīs spēles Rīgas "Dinamo" ar 33 punktiem 22 spēlēs Rietumu konferencē saglabāja piekto vietu, bet Minskas "Dinamo" hokejisti ar 23 spēlēs iekrātiem 35 punktiem ieņem ceturto vietu šajā pašā konferencē.

Rīgas "Dinamo" otrdien aizvadīs vēl vienu izbraukuma cīņu, tiekoties ar Maskavas CSKA, bet tad iestāsies divas nedēļas ilgs pārtraukums, kas saistīts ar valstsvienību mačiem. Turklāt arī pēc tam pirmās četras cīņas Latvijas klubs aizvadīs izbraukumā, līdz ar to nākamo spēli laukuma saimnieku lomā Rīgas "Dinamo" hokejisti aizvadīs tikai 28. novembrī, uzņemot Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Novosibirskas "Sibirj".

 LETA/Foto: LETA