Futbols
2010. gada 1. novembris, 12:46

FK "Ventspils" saņems sodu par līdzjutēju aizvainojošajiem plakātiem

Jauns.lv

Futbola klubu ''Ventspils'' gaida sods par tā atbalstītāju izliktajiem aizvainojošajiem plakātiem svētdienas spēlē spēlē pret ''Skonto'', informēja Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizatoriskās daļas vadītājs Vladimirs Žuks.

Spēles laikā ''Skonto'' stadionā visiem labi redzamā vietā aiz vārtiem FK ''Ventspils'' atbalstītāji uz ilgāku vienu pēc otra izvietoja divus lielus, īpaši nejaukus, krievu valodā rakstītus plakātus. Viens no tiem bija ārkārtīgi rupjiem vārdiem veltīts ''Skonto'' klubam, otrs - ''Skonto FC'' īpašnieka Beslana Abdulmuslimova cieņu aizskarošs. Pirms šie plakāti tika konfiscēti, tos varēja redzēt visi klātesošie. Pēc oficiālā protokola, sacensību noskatījušies 1500 skatītāji. Spēle tika arī ierakstīta, lai vakarā to varētu translēt ierakstā valsts televīzijā.

''Bija divi necenzēti uzraksti,'' sacīja par drošību un kārtību atbildīgā LFF amatpersona Vladimirs Žuks. ''Es rakstīšu ziņojumu, bet jau pirmdien tas tiks izskatīts federācijā. Ventspils klubu gaida sods. Šis klubs arī ir vienīgais ar kuru šozezon mums ir šādas problēmas.''

Jau ziņots, ka Latvijas futbola virslīgas čempionāta priekšpēdējā kārtā svētdien ''Skonto'' nospēlēja 2:2 ar FK ''Ventspils'', kas bija pietiekami, lai pēc piecu gadu pārtraukuma ''Skonto'' atgūtu Latvijas čempionu titulu neatkarīgi no pēdējās kārtas spēļu iznākumiem.

BNS