Citi sporta veidi
2010. gada 22. novembris, 22:36

Lenss Ārmstrongs janvārī piedalīsies triatlona sacensībās Jaunzēlandē

Jauns.lv

Septiņkārtējais velobrauciena ''Tour de France'' uzvarētājs Lenss Ārmstrongs pēc pēdējām sacensībām savā riteņbraucēja karjerā piedalīsies triatlona sacensībās Jaunzēlandē.

Pēdējās Ārmstronga sacensības riteņbraukšanā būs gada sākumā daudzdienu velobrauciens Austrālijā ''Tour Down Under''. Jau agrāk bija runāts, ka 39 gadus vecais amerikānis varētu pievērsties citiem sporta veidiem. 29. un 30. janvārī Rotorua risināsies ''Blue Lake Multisport Festival'', kura triatlona sacensībām pieteicies Ārmstrongs. Rīkotāji atklājuši viņa vārdu, kad nedēļas beigās bija pārskatījuši pieteikumus un nekavējoties sazinājušies ar sportista pārstāvjiem.

''Baumas netika apstiprinātas līdz šodienas [pirmdienas] rītam, līdz netika saņemts apstiprinājums no Ārmstronga pārstāvjiem,'' paziņojuši sacensību organizatori. ''Šis būs patiešām liels notikums, jo vairāk tāpēc, ka šīs sacensības atzīmē savu 25. gadskārtu.''

Ārmstrongs junioru vecumā nodarbojās ar triatlonu, pirms pilnībā pievērsās riteņbraukšanai.

Sacensību pirmajā dienā notiks akvatlons ar 5,5 km skrējienu mežā un 800 metru peldējumu ezerā, bet trešdien triatlons ar 750 metru peldējumu, 16 km riteņbraukšanu un 5,5 km skrējienu mežā.

BNS