Skrastiņam trīs bloķēti metieni, Ivanāns un Bārtulis nespēlē
Latvijas hokeja izlases aizsarga Kārļa Skrastiņa sekmīgā un pašaizliedzīgā spēle aizsardzībā palīdzēja Dalasas "Stars" pieveikt Sentluisas "Blues"
Hokejs

Skrastiņam trīs bloķēti metieni, Ivanāns un Bārtulis nespēlē

Jauns.lv

Uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē sestdien izcīnīja latviešu aizsarga Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Dalasas "Stars" komanda, kas otro dienu pēc kārtas pieveica Sentluisas "Blues" vienību.

Skrastiņam trīs bloķēti metieni, Ivanāns un Bārtul...

Sestdienas spēlē "Stars" svinēja uzvaru izbraukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 2:0). Šajā mačā Skrastiņš spēlēja 18 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā bloķēja trīs pretinieku metienus, bet aizsarga lietderības koeficients bija neitrāls.

"Stars" labā pa vieniem vārtiem guva Džeimijs Bens un Luī Ēriksons, bet "Blues" komandā ar precīzu metienu izcēlās Bīdžejs Krombīns.

 Mača interesantākie momenti - video:

Kā ziņots, piektdien abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē Dalasā mājinieki uzvarēja ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:1, 2:0).

Citā mačā zaudējumu piedzīvoja latviešu uzbrucēja Raita Ivanāna pārstāvētā Kalgari "Flames" komanda, kas izbraukumā ar 1:4 (0:0, 0:2, 1:2) piekāpās Pitsburgas "Penguins". Šajā mačā "Flames" rindās vārtus guva Renē Burks, bet "Penguins" komandā ar trīs precīziem metieniem izcēlās Sidnijs Krosbijs, kamēr vienus vārtus guva Ārons Ašams.

Kā ziņots, Ivanāns pēc sezonas pirmajā spēlē aizvadītā kautiņa, kurā guva traumu, joprojām laukumā nav atgriezies un atrodas traumēto spēlētāju sarakstā. Latvietis ir atsācis trenēties, tomēr joprojām jūtot traumas sekas.

 Mača interesantākie momenti - video:

Zaudējumu piedzīvoja arī cita latvieša Oskara Bārtuļa pārstāvētā Filadelfijas "Flyers", kas izbraukumā pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 0:1) piekāpās Ņūdžersijas "Devils". Zaudētāju labā šajā spēlē vārtus guva Daniels Briērs, savukārt "Devils" komandā ar vārtu guvumu izcēlās Adams Meirs. Uzvaru nesošo pēcspēles metienu laukuma saimnieku labā realizēja Treviss Zeidžeks.

Tomēr Bārtulis jau 13. mačā pēc kārtas neiekļuva starp sešiem "Flyers" vienības aizsargiem un laukumā nedevās.

Mača interesantākie momenti - video:

Kopvērtējumā pēc sestdienas mačiem pagājušās sezonas Stenlija kausa fināliste "Flyers" ar 34 punktiem 25 mačos atrodas otrajā vietā Austrumu konferencē.

Tikmēr Rietumu konferences kopvērtējumā "Stars" komanda ar 27 punktiem 22 spēlēs pakāpās uz trešo vietu, bet "Flames" ar 20 punktiem 23 cīņās saglabāja pirmspēdējo, 14. pozīciju.

LETA/Foto: AFP