Skrastiņam pirmie vārti šosezon
Hokejs

Skrastiņam pirmie vārti šosezon

Jauns.lv

Kārlis Skrastiņš sestdien iemeta sezonā pirmos vārtus, kas palīdzēja Dalasas "Stars" savā laukumā ar 4:3 pagarinājumā pieveikt Minesotas "Wild" un tikt pie sestās uzvaras pēc kārtas Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Skrastiņam pirmie vārti šosezon...

Latvijas hokeja izlases aizsargs Kārlis Skrastiņš guvis savus pirmos vārtus šosezon.
Latvijas hokeja izlases aizsargs Kārlis Skrastiņš guvis savus pirmos vārtus šosezon.

Skrastiņš 4. minūtē ar plaukstas metienu atklāja rezultātu un guva savus sezonā pirmos vārtus. Pieredzējušais Latvijas hokeja izlases aizsargs spēlēja 19 minūtes un 18 sekundes, kurās nopelnīja arī divas soda minūtes, bloķēja divus sāncenšu metienus, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -1.

"Stars" cīņas gaitā bija vadībā ar 2:0 un 3:2, taču Minesotas kluba spēlētāji allaž panāca izlīdzinājumu. Pagarinājumā uzvaras vārtus mājiniekiem guva Stefans Robidass. Vēl uzvarētājiem ar precīziem metieniem izcēlās Stīvs Ots un Adams Burišs, savukārt viesiem vārtus guva Anti Mietinens, Čaks Kobasevs un Martins Havlats.

 Kārlis Skrastiņš šajā sezonā ir piedalījies visās 25 Dalasas „Stars” spēlēs, pavadot laukumā vidēji 18 minūtes un 44 sekundas, kurās guvis vienus vārtus, atdevis divas rezultatīvas piespēles, nopelnījis 16 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +3.  

Mača interesantākie momenti - video:

Tikmēr citā spēlē Filadelfijas "Flyers" bez Oskara Bārtuļa sastāvā ar 5:3 savā laukumā uzvarēja Ņūdžersijas "Devils" hokejistus. Mājiniekiem ar precīziem metieniem izcēlās Danijs Briērs, Džefs Kārters, Klods Žiro, Maiks Ričards un Džeimss van Rimsdīks, savukārt zaudētājiem vārtus guva Trevors Zeidžeks, Iļja Kovaļčuks un Patriks Eliašs.

Oskars Bārtulis jau 15. mačā pēc kārtas neiekļuva starp sešiem "Flyers" vienības aizsargiem un laukumā nedevās. Kopumā latviešu aizsargs šosezon ir piedalījies vien trijos mačos.

Mača interesantākie momenti - video: 

Dalasas „Stars” hokejistu sešu uzvaru sērija šobrīd ir otra garākā visā NHL, vairāk panākumu pēc kārtas pašlaik ir guvuši vienīgi Pitsburgas „Penguins”, kuri ir spējuši uzvarēt deviņos mačos pēc kārtas, kas viņiem ar 28 spēlēs izcīnītiem 38 punktiem ir ļāvis izvirzīties visas NHL līderpozīcijā.

Pēc šīm spēlēm Filadelfijas „Flyers” 27 mačos ir izcīnījuši 36 punktus, kas viņus NHL Austrumu konferencē ierindo ceturtajā vietā, bet Ņūdžersijas „Devils” ar 18 punktiem 26 spēlēs ieņem priekšpēdējo 14. vietu tajā pašā konferencē. Tikmēr Dalasas „Stars” 25 spēlēs ir guvuši 33 punktus, kas viņus ierindo otrajā vietā Rietumu konferencē, bet Minesotas „Wild” ar 26 spēlēs izcīnītiem 26 punktiem ieņem 13. vietu tajā pašā konferencē.

kasjauns.lv/Foto: AFP