Novājinātajam "Dinamo" negaidīts zaudējums pret "Avtomobilist"

Novājinātajam "Dinamo" negaidīts zaudējums pret "Avtomobilist"

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" pirmajā izbraukuma spēļu sērijas mačā trešdien ar 3:5 (1:1, 0:1, 2:3) piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Novājinātajam "Dinamo" negaidīts zaudējums pret "A...

Pirmo reizi KHL mačā Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Andris Džeriņš guva divus vārtus.
Pirmo reizi KHL mačā Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Andris Džeriņš guva divus vārtus.

Savukārt "Avtomobilist" vienībā ar trīs precīziem metieniem izcēlās Andrejs Subotins, pa vieniem vārtiem guva Aleksejs Bulatovs un Andrejs Šepeļenko.

Jau pēc nepilnas pusminūtes "Dinamo" komanda pēc Jēkaba Rēdliha noraidījuma palika mazākumā, tomēr sekmīgi aizsargājās. Savukārt pēc tam, kad abas komandas atkal bija pilnā sastāvā, Latvijas klubs jau pārņēma iniciatīvu un ceturtajā minūtē Džeriņš atklāja mača rezultātu.

Turpinājumā tomēr pilnībā pārņemt iniciatīvu viesiem "Avtomobilist" neļāva, un septītajā minūtē Subotins panāca izlīdzinājumu. Līdz trešdaļas beigām Latvijas klubs divas reizes ieguva iespēju spēlēt vairākumā, tomēr aizraujošā cīņā rezultāts vairs nemainījās.

Otro trešdaļu pārliecinošāk sāka Latvijas klubs, tomēr vārtus guva "Avtomobilist", kad 28.minūtē pēc rikošetiem ripa nonāca pie Bulatova, kurš bija nekļūdīgs. Turpinājumā jau vairāk uzbruka mājinieki, tomēr sekmīgi vārtos darbojās Mikaēls Telkvists. Trešdaļas beigās Latvijas klubs iespieda pretiniekus savā zonā, jo trešo reizi mačā ieguva iespēju spēlēt vairākumā, bīstamo momentu izveidojot, kad no pašas vārtu priekšas meta Mārtiņš Karsums, tomēr rezultāts nemainījās, un pēc otrās trešdaļas Latvijas klubs jau atradās iedzinējos.

Trešajā trešdaļā jau trešajā minūtē "Avtomobilist" komandas hokejists Šepeļenko panāca 3:1, bet uzreiz pēc tam izkāvās Arvīds Reķis un Aleksandrs Tatarinovs. Turpinājumā Latvijas klubam bija iespēja vairāk nekā pusotru minūti spēlēt piecatā pret trijiem pretiniekiem, tad vēl divas minūtes arī mazajā vairākumā, tomēr rezultāts nemainījās. Rezultāta starpību Džeriņš samazināja astotajā minūtē, kad, spēlējot četratā pret četriem pretiniekiem, viņš bija precīzs pretuzbrukumā. Prieki gan Latvijas klubam nebija ilgi, un jau pēc 55 sekundēm Subotins ar spēcīgu metienu vairākumā atjaunoja divu vārtu pārsvaru "Avtomobilist" komandai - 4:2. Savukārt vēl pēc divām ar pusi minūtēm Subotins guva arī savus trešos vārtus mačā, izšķirot tā likteni. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Karsums precīzi meta mazākumā, vēlreiz samazinot rezultāta starpību līdz diviem vārtiem, tomēr tas arī bija viss, ko Latvijas klubs spēja paveikt un piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 3:5.

"Dinamo" komandai šajā cīņā traumu dēļ nepalīdzēja abi labākie vārtu guvēji Marks Hartigans un Lauris Dārziņš. Tāpat nespēlēja arī Gints Meija. Savukārt debijas KHL šajā cīņā piedzīvoja uzbrucējs Raimonds Vilkoits un aizsargs Jānis Andersons. Ja Andersons iepriekš jau devies vairākos izbraukumos ar KHL klubu, tad Vilkots, kurš spēlē kopā ar Robertu Bukartu un Aināru Podziņu, uz "Dinamo" vienību izsaukts pirmoreiz.

Arī abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē šosezon uzvaru Rīgā ar rezultātu 2:1 izcīnīja "Avtomobilist".

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pēc šī mača Latvijas klubs ar 49 punktiem 32 spēlēs saglabāja sesto vietu, bet "Avtomobilist" komanda ar 30 punktiem 30 mačos saglabāja pirmspēdējo, 11. pozīciju Austrumu konferencē.

Jau ziņots, ka iepriekš Rīgas "Dinamo" aizvadīja četru mājas spēļu sēriju. Tajā Latvijas klubs ar rezultātu 3:2 pieveica Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Novosibirskas "Sibirj" komandu, tad ar 2:1 uzvarēja latviešu uzbrucēja un bijušā "Dinamo" spēlētāja Mārtiņa Cipuļa pārstāvēto Habarovskas "Amur" komandu, pēc tam ar 4:1 pieveica Latvijas aizsarga Aleksandra Jerofejeva pārstāvēto Novokuzņeckas "Metallurg" vienību, bet šīs mājas spēļu sērijas pēdējā mačā Latvijas klubs ar 1:2 zaudēja Latvijas speciālista Igora Pavlova trenētajai Maskavas "Spartak" vienībai, pārtraucot savu četru uzvaru sēriju.

Turpinājumā "Dinamo" izbraukumā tiksies arī ar Latvijas aizsarga Māra Jasa pārstāvēto Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandu (10. decembrī) un pēdējo divu sezonu Gagarina kausa ieguvējiem Kazaņas "Ak Bars" (12. decembrī). Pēc tam sāksies decembra pārtraukums. 22. decembrī Latvijas klubs sāks šā gada pēdējo četru spēļu sēriju savu skatītāju priekšā.

LETA/Foto: Mārtiņš Purviņš