Jūliuss Šuplers: Pietrūka pašatdeves, pārliecības un disciplīnas

Jūliuss Šuplers: Pietrūka pašatdeves, pārliecības un disciplīnas

Jauns.lv

Komanda nav pratusi izrādīt nepieciešamo pašatdeves devu, pēc zaudējuma Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienībai izteicās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers.

Jūliuss Šuplers: Pietrūka pašatdeves, pārliecības ...

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers šoreiz ir izteikti neapmierināts ar savu padoto sniegumu.
Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers šoreiz ir izteikti neapmierināts ar savu padoto sniegumu.

"Spēli uzsākām veiksmīgi, atklājot dueļa rezultātu un kopumā aizvadot labas pirmās 20 minūtes. Toties otrajā periodā sākām no saviem pretiniekiem acīmredzami atpalikt, līdz perioda vidum pa "Avtomobilist" vārtiem raidot tikai vienu metienu. Trešajā periodā atkal devāmies uzbrukumā, taču ielaidām trešos vārtus, kuri arī kļuva par izšķirošajiem," pēc mača pārdomās dalījās Šuplers.

"Kopumā mums pietrūka gan pašatdeves, gan pašpārliecinātības, gan spēles disciplīnas. Šodien ļoti izpaudās Sanda Ozoliņa, Marka Hartigana un Laura Dārziņa prombūtne," piebilda Šuplers.

Tāpat Šuplers izteica cerību, ka līdz izslēgšanas spēļu sākumam, kurās treneris cer iekļūt, kāds no komandas abiem vārtsargiem spēs kļūt par pirmo numuru, atklājot, ka gan Kriss Holts, gan Mikaēls Telkvists pašlaik demonstrē ļoti līdzīgu sniegumu.

Tikmēr "Avtomobilist" komandas galvenais treneris Jevgēņijs Muhins atklāja, ka komanda laukumā devusies ar "degošām acīm". "Šodien mēs dzīvojām ar hokeju. Spēlējām pašaizliedzīgi un tikām pie nepieciešamā rezultāta. Kad pēc mazākumā ielaistajiem vārtiem rezultāts kļuva 3:2, situācija bija kritiska, taču uzreiz paši tikām pie vārtu guvuma - domāju, ka šīs bija izšķirošais spēles moments," pastāstīja Muhins.

Kā ziņots, "Dinamo" komandai šajā cīņā traumu dēļ nepalīdzēja abi labākie vārtu guvēji Hartigans un Dārziņš. Tāpat nespēlēja arī Gints Meija. Tikmēr debiju KHL šajā cīņā piedzīvoja uzbrucējs Raimonds Vilkoits un aizsargs Jānis Andersons. Ja Andersons iepriekš jau devies vairākos izbraukumos ar KHL klubu, tad Vilkots, kurš spēlē kopā ar Robertu Bukartu un Aināru Podziņu, uz "Dinamo" vienību izsaukts pirmoreiz.

Arī abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē šosezon uzvaru Rīgā ar rezultātu 2:1 izcīnīja "Avtomobilist".

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pēc šī mača Latvijas klubs ar 49 punktiem 32 spēlēs saglabāja sesto vietu, bet "Avtomobilist" komanda ar 30 punktiem 30 mačos saglabāja pirmspēdējo, 11.pozīciju Austrumu konferencē.

Jau ziņots, ka iepriekš Rīgas "Dinamo" aizvadīja četru mājas spēļu sēriju. Tajā Latvijas klubs ar rezultātu 3:2 pieveica Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Novosibirskas "Sibirj" komandu, tad ar 2:1 uzvarēja latviešu uzbrucēja un bijušā "Dinamo" spēlētāja Mārtiņa Cipuļa pārstāvēto Habarovskas "Amur" komandu, pēc tam ar 4:1 pieveica Latvijas aizsarga Aleksandra Jerofejeva pārstāvēto Novokuzņeckas "Metallurg" vienību, bet šīs mājas spēļu sērijas pēdējā mačā Latvijas klubs ar 1:2 zaudēja Latvijas speciālista Igora Pavlova trenētajai Maskavas "Spartak" vienībai, pārtraucot savu četru uzvaru sēriju.

Turpinājumā "Dinamo" izbraukumā tiksies arī ar Latvijas aizsarga Māra Jasa pārstāvēto Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandu (10. decembrī) un pēdējo divu sezonu Gagarina kausa ieguvējiem Kazaņas "Ak Bars" (12. decembrī). Pēc tam sāksies decembra pārtraukums, bet 22.decembrī Latvijas klubs uzsāks šī gada pēdējās četru spēļu sēriju savu skatītāju priekšā.

LETA/Foto: LETA