"Dinamo" neieskaita vārtus, sīvā cīņā zaudējums pret "Ak Bars"

"Dinamo" neieskaita vārtus, sīvā cīņā zaudējums pret "Ak Bars"

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" pēdējā, trešajā izbraukuma spēļu sērijas mačā svētdien ar 1:2 (0:0, 0:0, 1:2) zaudēja iepriekšējo divu sezonu Gagarina kausa ieguvējai Kazaņas "Ak Bars", kurā spēlē arī bijušais rīdzinieku uzbrucējs Marsels Hosa.

"Dinamo" neieskaita vārtus, sīvā cīņā zaudējums pr...

Līdz ar to Latvijas klubs piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Šajā spēlē "Dinamo" labā vienīgos vārtus guva Mārtiņš Karsums, bet "Ak Bars" komandā ar precīziem metieniem izcēlās Aleksejs Jemeļins un Jevgēņijs Bodrovs.

Maču "Dinamo" uzsāka ļoti aktīvi un pirmajās minūtēs izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus pie pretinieku vārtiem, tomēr pārspēt "Ak Bars" vārtsargu Petri Vehanenu rīdziniekiem neizdevās. Mača septītajā minūtē kādā no spēles epizodēm traumu guva "Dinamo" vārtsargs Kriss Holts un viņa vietu vārtos ieņēma Mikaēls Telkvists, kurš uzreiz atvairīja pāris pietiekami bīstamus "Ak Bars" hokejistu metienus.

Pirmās trešdaļas turpinājumā cīņas gaita izlīdzinājās un "Dinamo" bija divas iespējas realizēt skaitlisko vairākumu, taču tās palika neizmantotas, bet pirmās trešdaļas pēdējās minūtēs aizritēja diezgan mierīgā tempā un daudz bīstamu momentu nebija, tāpēc bezvārtu neizšķirts bija likumsakarīgs rezultāts.

Otro trešdaļu "Ak Bars" uzsāka ļoti vētraini un pirmajās minūtēs nomētāja Telkvista sargātos vārtus, taču zviedrs bija uzdevumu augstumos un vairākas reizes glāba "Dinamo" no vārtu zaudējuma. Turpinājumā cīņas gaita izlīdzinājās un vārti netika gūti pat situācijā, kad komandas spēlēja četri pret četri. Mača 36.minūtē rīdziniekiem bija teicama iespēja atklāt rezultātu, kad pēc Andra Džeriņa metiena "Ak Bars" komandu glāba tikai vārtu stabiņš.

Spēles 38.minūtē abpusējo noraidījumu izpelnījās Miķelis Rēdlihs un Dmitrijis Obuhovs, taču komandām neizdevās izmantot šo situāciju, līdz ar to arī pēc otrās trešdaļas rezultāts vēl nebija atklāts.

­

Trešās trešdaļas sākumā divu minūšu noraidījumu saņēma "Dinamo" uzbrucējs Broks Troters, tomēr "Ak Bars" šo vairākumu nespēja realizēt, bet trešdaļas vidū uz noraidīto spēlētāju soliņa devās "Dinamo" aizsargs Arvīds Reķis un šoreiz mājiniekiem izdevās realizēt viena laukuma spēlētāja pārsvaru, kad Jemeļins no tuvas distances ar spēcīgu un precīzu metienu vārtu tālajā apakšējā stūrī atklāja mača rezultātu.

Brīdi pēc zaudētājiem vārtiem arī "Dinamo" komandai radās iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, kura realizēšanai bija nepieciešama nepilna minūte, kad pēc lieliskas Aleksandra Ņiživija piespēles Karsums raidīja ripu zem vārtu pārliktņa, izlīdzinot rezultātu 1:1.

Pēc pavisam īsa brīža "Dinamo" izdevās gūt arī otros vārtus, kad pēc precīzas Jāņa Sprukta piespēles Miķelis Rēdlihs izrādījās pārāks cīņā ar "Ak Bars" aizsargu un raidīja ripu Vehanena sargātajos vārtos. Tomēr pēc video atkārtojuma noskatīšanās šis vārtus guvums netika ieskaitīts, jo Miķelis Rēdlihs ripu vārtos raidīja ar kāju.

Nepilnas divas ar pusi minūtes pirms mača pamatlaika beigām "Ak Bars" tomēr izdevās izvirzīties vadībā, kad skaistu kombināciju "Dinamo" zonā ar precīzu metienu noslēdza Bodrovs. Spēles pēdējā minūtē rīdzinieki spēlēja arī sešatā pret četriem pretiniekiem, tomēr atspēlēties viņiem neizdevās.

Arī šajā spēlē "Dinamo" nepalīdzēja abi labākie vārtu guvēji Marks Hartigans un Lauris Dārziņš. Tāpat nespēlēja arī Gints Meija.

Bija vai nebija jāskaita "Dinamo" vārtu guvums?

LETA/Foto: LETA

­