Bārtuļa komandas biedrs iegrūž pretinieku ar galvu apmalē. VIDEO
Hokejs

Bārtuļa komandas biedrs iegrūž pretinieku ar galvu apmalē. VIDEO

Jauns.lv

NHL kluba Filadelfijas "Flyers", kurā spēlē arī latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, uzbrucējs Džodijs Šellijs pirmdien saņēma divu spēļu diskvalifikāciju par bīstamu spēka paņēmienu pret pretinieku.

Bārtuļa komandas biedrs iegrūž pretinieku ar galvu...
Filadelfijas „Flyers” viens no asākajiem spēlētājiem Džodijs Šellijs nekavējoties atvainojās pretiniekam par savu rupjību.
Filadelfijas „Flyers” viens no asākajiem spēlētājiem Džodijs Šellijs nekavējoties atvainojās pretiniekam par savu rupjību.

Incidents notika aizvadītās nedēļas sestdienas spēlē, kurā "Flyers" izbraukumā ar 2:1 pagarinājumā apspēlēja Bostonas "Bruins". Nepilnas piecas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Šellijs veica bīstamu spēka paņēmienu no aizmugures pret "Bruins" aizsargu Ādamu Makveidu, kad abi spēlētāji cīnījās par ripu. Kaut Makveids paspēja sagrupēties šim spēka paņēmienam, kas viņam neļāva vispirms ar galvu ietriekties apmalē, "Bruins" aizsargs pāris minūtes gulēja uz ledus, kamēr viņam beidzot palīdzēja komandas biedri un ārsti. Trešajā trešdaļā Makveids laukumā vairs nedevās.

Šellijam par šo spēka paņēmienu tiesneši piešķīra piecu minūšu sodu, kā arī noraidījumu līdz mača beigām. Tāpat uzbrucējam būs jāatdod arī 11 827 ASV dolāru (6303 latu) no savas algas. Šellijs atvainojās Makveidam uzreiz pēc veiktā spēka paņēmiena.

34 gadus vecajam Šellijam tagad nāksies izlaist nākamas divas "Flyers" komandas spēles otrdien ar Pitsburgas "Penguins" un trešdien pret Monreālas "Canadiens".

Šīs sezonas 31 aizvadītajā spēlē Šellijs guvis vienus vārtus un izdarījis divas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis 73 soda minūtes.

Latvijas hokeja izlases aizsargs Oskars Bārtulis ir izlaidis jau pēdējos 19 Filadelfijas „Flyers” mačus, nespējot iekļūt sešu spēlei piesakāmo aizsargu skaitā. Kopā Bārtulis šosezon ir aizvadījis vien trīs NHL mačus, kuros rezultativitātes punktus nav guvis, izdarījis divus metienus pa vārtiem, nopelnījis divas soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +1, vidēji laukumā pavadīto 13 minūšu un divu sekunžu laikā. Vienu reizi šosezon pēc abpusējas vienošanās latviešu aizsargs ir bijis nosūtīts arī uz „Flyers” fārmklubu Adirondakas „Phantoms”, kuras sastāvā nospēlējis četras spēles, atdodot vienu rezultatīvu piespēli, nopelnot divas soda minūtes, izdarot piecus metienus un sakrājot negatīvu lietderības koeficientu -4. Bārtulis fārmklubā drīkst pavadīt vien divas nedēļas sezonas laikā, ja vairāk, tad automātiski aizsargs kļūst par pieejamu ikvienai NHL komandai. Iespējams, ka jau tuvākajā laikā būs kādi interesanti jaunumi saistībā ar Latvijas izlases hokejistu, jo viņam ir nepieciešama spēļu prakse.