Oskaram Bārtulim -2, "Flyers" smaga sagrāve
Hokejs

Oskaram Bārtulim -2, "Flyers" smaga sagrāve

Jauns.lv

Smagu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien piedzīvoja Oskara Bārtuļa Filadelfijas "Flyers", kas savā laukumā ar 0:5 (0:2, 0:2, 0:1) piekāpās Floridas "Panthers".

Oskaram Bārtulim -2, "Flyers" smaga sagrāve...

Latvijas hokeja izlases aizsargs Oskars Bārtulis, neskatoties uz smago zaudējumu, uz ledus pavadīja savu ilgāko laiku šosezon.
Latvijas hokeja izlases aizsargs Oskars Bārtulis, neskatoties uz smago zaudējumu, uz ledus pavadīja savu ilgāko laiku šosezon.

Šajā mačā pa vieniem vārtiem guva Jevgēņijs Dadonovs, Bils Tomass, Šons Matiass, Maiks Santorelli un Dmitrijs Kuļikovs. Tikmēr "Panthers" komandas vārtsargs Tomašs Vokouns atvairīja visus 26 pretinieku metienus, aizvadot ceturto "sauso" spēli šosezon.

Šis "Flyers" komandai bija pirmais zaudējums pēc piecu uzvaru sērijas, bet pamatlaikā Filadelfijas klubs zaudēja pirmo reizi kopš 1. decembra.

Tagad "Flyers" komandai būs garākais pārtraukums šosezon un nākamo spēli tā aizvadīs tikai 28. decembrī, kad izbraukumā spēkosies ar Vankūveras "Canucks" vienību. Šī Bārtulim bija tikai piektā spēle šosezon. Kā ziņots, iespēja atgriezties "Flyers" sastāvā Bārtulim radās pēc tam, kad pēdas traumu guva pieredzējušais komandas aizsargs Kriss Prongers, kuram piektdien tika veikta operācija, un paredzams, ka viņš laukumā nevarēs doties 4-6 nedēļas.

Mača interesantākie momenti - video:

Zaudējumu piedzīvoja arī Raita Ivanāna pārstāvētā Kalgari "Flames" vienība, kas ar 1:4 (0:1, 1:0, 0:3) izbraukumā atzina Minesotas "Wild" komandas pārākumu. Tomēr latviešu uzbrucējs vēl arvien laukumā nedevās.

"Flames" komandā vienīgos vārtus guva Oli Jokinens, bet "Wild" vienībā pa reizei precīzi bija Kails Brondzjaks, Martins Havlats, Džons Medens un Kels Klaterbaks. Abas komandas savā starpā tikās arī sestdien, kad "Wild" uzvarēja ar 3:1.

Mača interesantākie momenti - video:

Kopvērtējumā pēc šiem mačiem pagājušās sezonas Stenlija kausa fināliste "Flyers" ar 49 punktiem 35 spēlēs saglabāja pirmo vietu ne tikai Austrumu konferencē, bet arī visā līgā. Savukārt "Flames" ar 31 punktu 34 spēlēs joprojām ieņem priekšpēdējo, 14. pozīciju Austrumu konferencē un no iekļūšanas Stenlija kausa zonā to šķir jau astoņi punkti.

LETA/Foto: AFP