Bārtulis neitrāls, „Flyers” uzvar Bufalo
Hokejs

Bārtulis neitrāls, „Flyers” uzvar Bufalo

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Filadelfijas "Flyers", kurā spēlē latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, otrdien regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 5:2 (1:0, 1:0, 3:0) uzvarēja Bufalo "Sabres".

Bārtulis neitrāls, „Flyers” uzvar Bufalo...
Oskaram Bārtulim, kā jau pēdējos mačos ierasts, bija mazākais spēles laiks starp Filadelfijas „Flyers” aizsargiem.
Oskaram Bārtulim, kā jau pēdējos mačos ierasts, bija mazākais spēles laiks starp Filadelfijas „Flyers” aizsargiem.

Bārtulis uz laukuma pavadīja 13 minūtes un 57 sekundes, kas bija mazākais spēles laiks starp "Flyers" komandas aizsargiem, rezultativitātes punktus neguva un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Arī šajā mačā vēl nepiedalījās pieredzējušais "Flyers" vienības aizsargs Kriss Prongērs, kurš, kā ziņots, pēc savainojuma izārstēšanas atsācis treniņus. Paredzams, ka pēc Prongēra atgriešanās ierindā Bārtulim atkal nāksies sēdēt uz rezervistu soliņa.

Šajā mačā uzvarētājiem divus vārtus guva Skots Hartnels, bet pa vienai reizei izcēlās Daniels Briērs, Ville Leino un Maiks Ričardss, kamēr "Sabres" rindās vārtus guva Pols Gostads un Kodijs Makkormiks.

Mača interesantākie momenti – video:

Uzvaru otrdien izcīnīja arī cita latviešu aizsarga Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Dalasas "Stars" komanda, kas savā laukumā ar 3:2 (1:0, 1:0, 1:2) uzvarēja Edmontonas "Oilers" vienību. Tomēr Skrastiņš smadzeņu satricinājuma dēļ nepiedalījās trešajā mačā pēc kārtas. Tiek prognozēts, ka viņš laukumā nevarēs atgriezties ātrāk par sestdien paredzēto spēli ar Atlantas "Thrashers" komandu.

Šajā mačā "Stars" labā vārtus guva Brendens Morovs, Džeimijs Bens un Džeimss Nīls, bet "Oilers" sastāvā izcēlās Žans-Fransuā Žaks un Raiens Džounss.

Mača interesantākie momenti – video:

Tikmēr zaudējumu pēcspēles metienu sērijā otrdien piedzīvoja cita latvieša Raita Ivanāna pārstāvētā Kalgari "Flames" komanda, kas izbraukumā ar 5:6 (2:2, 1:3, 2:0, 0:0, 0:1) atzina Karolīnas "Hurricanes" hokejistu pārākumu. Tomēr Ivanāns joprojām nespēlēja.

"Flames" rindās šajā mačā ar precīziem metieniem izcēlās Džejs Būmīsters, Džeroms Iginla, Niklass Hagmans, Kērtiss Glenkross un Renē Burks, bet laukuma saimnieku labā divus vārtus guva Jusi Jokinens, kamēr pa vienai reizei pretinieku vārtsargu pārspēja Tuomo Rūtu, Ēriks Kouls un Ēriks Stāls. Pēcspēles metienu sērijā izšķirošo metienu realizēja Džefs Skiners.

Mača interesantākie momenti – video:

Pēc šīm spēlēm "Flyers" ar 59 punktiem 42 spēlēs NHL Austrumu konferences kopvērtējuma tabulā ieņem pirmo vietu, kamēr Rietumu konferencē "Stars" ar 57 punktiem 44 mačos atrodas trešajā pozīcijā. Savukārt "Flames" komanda Rietumu konferencē 41 punktu 43 spēlēs ieņem priekšpēdējo, 14. vietu.


LETA/Foto: AFP