Citi sporta veidi
2011. gada 29. janvāris, 21:19

Brāļi Braieni trešo gadu pēc kārtas uzvar "Australian Open" dubultspēles

Jauns.lv

Par Austrālijas atklātā tenisa čempionāta vīriešu dubultspēļu turnīra uzvarētājiem sestdien kļuva ASV tenisisti Bobs Braiens/Maikls Braiens.

Finālspēlē ar pirmo numuru izliktie tenisisti bez īpašām grūtībām ar 6-3, 6-4 uzvarēja ar trešo numuru izliktos Mahešu Bupati/Leanderu Paešu no Indijas.

Līdz ar to brāļi Braienti šajā turnīrā triumfēja trešo gadu pēc kārtas. Pagājušā gadā Braienti triumfēja divos "Grand Slam" turnīros, bet kopumā viņi izcīnījuši jau desmit šādus titulus.

Bupati un Paešs savas karjeras laikā kopumā tikuši pie četriem "Grand Slam" tituliem.

Kā ziņots, par sieviešu dubultspēļu turnīra uzvarētājām piektdien kļuva argentīniete Žisela Dulko un itāliete Flavija Peneta. Finālspēlē ar pirmo numuru izliktās tenisistes saistošā trīs setu cīņā ar 2-6, 7-5, 6-1 uzvarēja Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas un Krievijas pārstāvi Mariju Kiriļenko, kuras turnīrā bija izliktas ar 12. numuru.

Jau vēstīts, ka sieviešu vienspēļu turnīrā sestdien par uzvarētāju kļuva turnīra trešā rakete Kima Klijstersa no Beļģijas. Finālā Klijstersa trīs setos ar 3-6, 6-3, 6-3 uzvarēja ar devīto numuru izlikto ķīnieti Na Li.

Tikmēr vīriešu turnīra finālā svētdien savā starpā tiksies ar piekto numuru izliktais Endijs Marejs no Lielbritānijas un turnīra trešā rakete serbs Novāks Džokovičs.

LETA