Skrastiņam trešie vārti šosezon, Bārtulim gripa
Hokejs
2011. gada 4. februāris, 09:06

Skrastiņam trešie vārti šosezon, Bārtulim gripa

Jauns.lv

Trešos vārtus šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā ceturtdien guva latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņs, tomēr viņa pārstāvētā Dalasas "Stars" komanda piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas.

­

Aizvadītajā mačā "Stars" izbraukumā ar 3:6 (0:4, 1:0, 2:2) piekāpās Bostonas "Bruins" vienībai.

"Stars" komanda pirmajā trešdaļā nokļuva zaudētājos ar rezultātu 0:4, bet otrās trešdaļas vidū latvietis guva savas vienības pirmos vārtus mačā. Skrastiņš šajā spēlē laukumā pavadīja 18 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem un bloķēja vienu metienus, cīņu noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Šosezon aizvadītajās 48 spēlēs latviešu aizsargs izcēlies ar trīs gūtajiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnījis 28 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Uzvarētājiem šajā mačā ar diviem gūtajiem vārtiem izcēlās NHL janvāra labākais spēlētājs Patrīss Beržerons.

Mača interesantākie momenti – video:

­

Pie uzvaras tika latvieša Oskara Bārtuļa pārstāvētā Filadelfijas "Flyers" vienība, kas savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 0:0, 2:1) pārspēja Nešvilas "Predators" komandu. Tomēr Bārtulis, kurš pēdējās dienās nav varējis trenēties gripas dēļ, desmitajā spēlē pēc kārtas laukumā nedevās.

Šajā mačā divus vārtus, ieskaitot uzvaru nesošo metienu trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, guva Ville Leino. Šī Leino bija pirmā spēle NHL karjerā, kurā viņš izcēlies ar diviem vārtiem.

Mača interesantākie momenti – video:

­

­

Tāpat pie uzvaras tika arī Raita Ivanāna pārstāvētā Kalgari "Flames" vienība, kas ar 4:2 (1:0, 1:2, 2:0) izbraukumā pārspēja Atlantas "Thrashers" komandu.

Ivanāns joprojām turpina atlabt pēc sezonas pirmajā mačā kautiņā gūtā smadzeņu satricinājuma.

Mača interesantākie momenti – video:

Kopvērtējumā pēc šiem mačiem "Flyers" komanda ar 73 punktiem 52 spēlēs saglabāja līderpozīciju Austrumu konferencē. Savukārt visas līgas kopvērtējumā "Flyers" atrodas otrajā pozīcijā. Tikmēr Rietumu konferencē "Stars" ar 65 punktiem 52 mačos atrodas trešajā vietā, bet "Flames" komanda ar 58 punktu 53 spēlēs pakāpusies jau uz 11.vietu, turklāt no iekļūšanas Stenlija kausa zonā to šķir tikai viens punkts.

LETA/Foto: AFP

­­­­