Latvijas hokeja izlase Izaicinājuma kausu sāk ar zaudējumu Ukrainai
Hokejs

Latvijas hokeja izlase Izaicinājuma kausu sāk ar zaudējumu Ukrainai

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlase Eiropas Izaicinājuma kausa, kas risinās Norvēģijā, pirmajā spēlē ceturtdien ar 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) piekāpās Ukrainas valstsvienībai.

Latvijas hokeja izlase Izaicinājuma kausu sāk ar z...
Latvijas izlases vienīgo vārtu guvumā elegantu piespēli atdeva Rīgas „Dinamo” un „Liepājas metalurga” uzbrucējs Gints Meija.
Latvijas izlases vienīgo vārtu guvumā elegantu piespēli atdeva Rīgas „Dinamo” un „Liepājas metalurga” uzbrucējs Gints Meija.

Latvijas izlasē precīzi meta Lauris Bajaruns, bet Ukrainas labā pa vieniem vārtiem guva Vasīlijs Polonickis un Oleksandrs Bobkins.

Maču ļoti aktīvi iesāka Ukrainas hokejisti - jau pēc 69 sekundēm divu minūšu noraidījumu nopelnīja Kaspars Saulietis, un šo vairākumu ukraiņi izmantoja, kad trešajā minūtē Polinickis raidīja ripu vārtos no tuvas distances. Pēc vārtu zaudējuma ukraiņi turpināja ļoti aktīvi uzbrukt, tomēr sekmīgi vārtos darbojās Ervīns Muštukovs. Spēles gaita nedaudz mainījās, kad pēc ukraiņu pārkāpumiem pret Jāni Strapi un Tomu Zeltiņu ukraiņi divas reizes īsā laika sprīdī ieguva iespējas spēlēt vairākumā. Latvijas hokejistiem šajā laikā bija vairākas ļoti labas iespējas, tomēr neviena no tām netika realizēta. Trešdaļas otrajā pusē komandas nopelnīja vēl pa vienam noraidījumam, bet rezultāts nemainījās.

Otrā trešdaļa sākās līdzīgā cīņā, bet astotajā minūtē pēc Sergeja Durdina noraidījuma Latvijas izlase palika mazākumā, un to ukraiņi izmantoja 17 sekunžu laikā - Bobkins pēc labas Vitālija Ļitviņenko piespēles pārspēja Muštukovu no pašas vārtu priekšas. Otro trešdaļu Latvijas izlase kopumā aizvadīja sekmīgāk, un tas vainagojās ar vārtu guvumu 17. minūtē, kad pēc Ginta Meijas piespēles uzbrukumam pieslēdzās Lauris Bajaruns un guva vārtus, samazinot rezultāta starpību līdz 1:2.

Pēdējās 20 pamatlaika minūtes aizritēja samērā līdzīgā cīņā. Kaut katra komanda nopelnīja pa diviem noraidījumiem un mača beigās Latvijas izlase izmisīgi centās gūt vārtus un nomainīja arī Muštukovu pret sesto laukuma spēlētāju, rezultāts tā arī nemainījās un latvieši turnīru uzsāka ar zaudējumu.

Latvijas izlase izdarīja 27 metienus pa vārtiem, bet ukraiņi Muštukovu traucēja 33 reizes. Par labākajiem hokejistiem mačā tika atzīti abu komandu vārtsargi Muštukovs un Konstantīns Simčuks.

Šajā turnīrā bez Latvijas un Ukrainas izlasēm vēl piedalās Itālijas un laukuma saimnieku Norvēģijas valstsvienības, kuras savstarpējo spēli uzsāks plkst.20 pēc Latvijas laika. Piektdien Latvijas izlase spēkosies ar Itāliju, bet turnīru sestdien noslēgs ar maču pret Norvēģijas hokejistiem.

Kā zināms, Latvijas izlase uz turnīru devusies ar diviem vārtsargiem, astoņiem aizsargiem un 13 uzbrucējiem.

Tikmēr Ukrainas izlases sastāvā iekļauti divi Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta (BAČ) Latvijas vienības "Liepājas metalurgs" spēlētāji - aizsargs Jurijs Navarenko un uzbrucējs Artjoms Gņidenko. Navarenko pašlaik ir "Liepājas metalurga" komandas rezultatīvākais hokejists. 43 BAČ spēlēs aizsargs izcēlies ar sešiem vārtiem un 33 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Gņidenko 43 čempionāta spēlēs iekrājis 14 vārtus un 14 rezultatīvas piespēles.

Kā ziņots, Latvijas izlases galvenā trenera pienākumus šajā turnīrā pilda Leonīds Beresņevs, kurš aizstās pašreizējo komandas treneri Oļegu Znaroku, kurš būs nodarbināts Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Maskavas "Dinamo". Jau vēstīts, ka Beresņeva vadībā Latvijas U-20 hokeja izlase pagājušā gada decembrī triumfēja pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā un izcīnīja ceļazīmi uz augstāko divīziju.

Šis turnīrs Latvijas izlasei paredzēts kā sagatavošanās posms pirms gaidāmā pasaules čempionāta, kas norisināsies Slovākijas pilsētās Bratislavā un Kosičē.

Kā zināms, Latvijas izlase spēlēs vienā grupā ar pasaules čempioniem Čehijas izlasi, Somiju un Dāniju.

Latvijas izlases sastāvs Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā: vārtsargi - Ervīns Muštukovs, Edgars Lūsiņš; aizsargi - Georgijs Pujacs, Māris Jass, Jānis Andersons, Alberts Iliško, Maksims Širokovs, Sergejs Durdins, Mārtiņš Porejs, Mārtiņš Jakovļevs; uzbrucēji - Kaspars Saulietis, Armands Bērziņš, Juris Štāls, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Lauris Bajaruns, Toms Zeltiņš, Gunārs Skvorcovs, Jānis Straupe, Elviss Želubovskis, Ronalds Ķēniņš.

LETA/Foto: Ilmārs Znotiņš/ LOK/ LETA