"Dinamo" aizsargam Arvīdam Reķim sezona ir beigusies
2011. gada 18. februāris, 22:46

"Dinamo" aizsargam Arvīdam Reķim sezona ir beigusies

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" aizsargs Arvīds Reķis KHL regulārā čempionāta priekšpēdējā spēlē ar Magņitogorskas "Metallurg" lauza rokas pirkstu un šosezon laukumā vairs nedosies, pēcspēles preses konferencē pastāstīja Latvijas kluba galvenais treneris Jūliuss Šuplers.

Kā ziņots, piektdien aizvadītajā mačā "Dinamo" uzvarēja savā laukumā 3:1 (1:0, 2:1, 0:0), trešo sezonu pēc kārtas kvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

"Reķis guva savainojumu. Viņam ir lauzts rokas pirksts un nepieciešama operācija, tāpēc šosezon viņš mums vairs nepalīdzēs. Ļoti žēl, taču tāds ir sports," par Reķa traumu pastāstīja Šuplers.

Runājot par spēli, Šuplers atzina, ka komanda cīnījās līdz galam un pieveica spēcīgu pretinieku. "Priecē, ka šodien spēlējām ne tikai labi, bet puiši cīnījās līdz galam un spēja uzvarēt patiešām labu komandu. Apsveicu komandu ar iekļūšanu izslēgšanas cīņās. Esam iepriecinājuši visus savus draugus, līdzjutējus un visus tos, kas Latvijā seko hokejam," teica Šuplers.

Kaut šobrīd jau ir zināms, ka Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā Rīgas "Dinamo" spēkosies ar Sanktpēterburgas SKA vai ar Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo" komandu, Šuplers pagaidām nevēlējās runāt par pretiniekiem. "Maskavas "Dinamo"? Nekomentēšu, jo vēl nav zināms, vai spēlēsim tieši pret viņiem. Tomēr pretiniekus neizvēlamies un spēlēsim pret tiem, kas nāks pretī. Tagad jākoncentrējas svētdienas spēlei. Centīsimies spēlēt mierīgi un uzlabot taktiku," pastāstīja Šuplers.

Runājot par hokejistu sportisko formu Gagarina kausa izcīņā, Šuplers atzina, ka komanda neizjūt spiedienu. "Desmit dienu pauzi izmantojām veiksmīgi un aizvadījām labus treniņus. Ceru, ka psiholoģiski puišiem tagad būs vieglāk un viņi atlaidīs bremzes. Galvenais, lai nebūtu traumu, kā tas notika šodien."

"Mums bija daudz momentu, tomēr tie visi bija bez rezultāta," pēc mača atzina "Metallurg" galvenais treneris Kari Heikila. "Savukārt Rīgas "Dinamo" līdzīgus momentus prata izmantot, un tā bija starpība. Esmu apmierināts ar spēlētāju emocijām, jo spēlējām labāk nekā iepriekšējā mačā ar Maskavas CSKA. Mums arī izslēgšanas cīņās jāspēlē tieši tāpat, tikai jācenšas gūt vārti."

"Fiziskajā ziņā esam gatavi, bet taktiskajā vienmēr varam nospēlēt labāk. Tomēr pats svarīgākais ir psiholoģija. Gagarina kausa izcīņu sāksim savā laukumā un mums jābūt tam gataviem," piebilda Heikila.

Regulārā čempionāta pēdējā mačā Rīgas "Dinamo" svētdien spēkosies Čeļabinskas "Traktor" vienību.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik Rīgas "Dinamo" komanda ar 78 punktiem 53 spēlēs ieņem septīto vietu. Tā par četriem punktiem apsteidz Minskas "Dinamo", bet par astoņiem - Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību. Latvijas klubs zemāk par septīto vietu vairs nevar nokrist, savukārt "Torpedo" jau ir zaudējis izredzes kvalificēties Gagarina kausa izcīņai.

Savukārt no sestajā vietā esošās Maskavas "Spartak" vienības Latvijas komanda atpaliek vairs tikai par vienu punktu.

LETA/Foto:  LETA