Bārtulis atgriežas NHL; pretinieks pēc svilpes viņu savaino. VIDEO
Hokejs

Bārtulis atgriežas NHL; pretinieks pēc svilpes viņu savaino. VIDEO

Jauns.lv

Oskars Bārtulis otrdien atgriezās Filadelfijas ''Flyers'' sastāvā, taču viņa pārstāvētā komanda Nacionālās Hokeja līgas (NHL) spēlē ar 2:3 pagarinājumā zaudēja Fīniksas ''Coyotes'' hokejistiem, kuri oktobrī viesojās Rīgā.

Bārtulis atgriežas NHL; pretinieks pēc svilpes viņ...

Fildalfijas „Flyers” ārsts palīdz Oskaram Bārtulim atstāt laukumu.
Fildalfijas „Flyers” ārsts palīdz Oskaram Bārtulim atstāt laukumu.

Bārtulis spēlēja tikai sešas minūtes un 39 sekundes, taču bija spiests pamest laukumu jau otrā perioda sākumā. Pēc kādreizējā ''Flyers'' spēlētāja Skota Apšala sitiena ar elkoni, kurš tika izdarīts pēc tiesneša svilpes, otrās trešdaļas 17. sekundē, Bārtulis tika ietriekts laukuma apmalē un vēlāk laukumā vairs neatgriezās. Par notikušo Apšals saņēma vien divu minūšu noraidījumu, lai gan iespējams, ka NHL komisija izskatīs šo epizodi un piešķirs viņam arī kādu diskvalifikāciju. Šajā spēlē Bārtulis spēlēja, lai aizvietotu citu tikko savainoto aizsargu Šonu O'Donelu.

Pēc spēcīgā sitiena Latvijas izlases aizsargs uz ledus nogulēja aptuveni pusotru minūti. Filadelfijas „Flyers” hokejisti pēc spēles atzina, ka pretinieka rupjību mača laikā nebija nemaz pamanījuši un uzzinājuši par to tikai pēc spēles, tāpēc viņi Skotu Apšalu kārtīgi „nesodīja” par Bārtuļa savainošanu, kā tas tiktu darīts, ja viņi būtu izpratuši šo epizodi pilnībā. 

Mirklis pēc Skota Apšala rupjības .
Mirklis pēc Skota Apšala rupjības .

Uzvaru viesiem pagarinājumā nodrošināja Šeins Douns.

Rupjība pret Oskaru Bārtuli:

­

Mača interesantākie momenti – video:

Piekto zaudējumu pēc kārtas cieta cita Latvijas izlases aizsarga Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Dalasas ''Stars'', kas ar 0:1 zaudēja Ņūdžersijas ''Devils''. Skrastiņš laukumā pavadīja 16 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā bloķēja trīs sāncenšu metienus un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Vienīgos vārus trešajā periodā guva Niks Palmieri.

Mača interesantākie momenti – video:

Tikmēr latviešu uzbrucēja Raita Ivanāna pārstāvētā Kalgari "Flames" komanda savā laukumā ar 1:3 (0:1, 0:0, 1:2) zaudēja Bostonas "Bruins" hokejistiem.

Ivanāns joprojām turpina atlabt pēc sezonas pirmajā mačā kautiņā gūtā smadzeņu satricinājuma. Uzvarētājiem šajā mačā ar diviem vārtiem izcēlās Milans Lučičs.

Mača interesantākie momenti - video:

NHL kopvērtējumā pēc šiem mačiem "Flyers" ar 84 punktiem 60 spēlēs ir pirmajā pozīcijā Austrumu konferencē, "Flames" hokejisti arī 70 punktiem 62 cīņās ieņem septīto pozīciju Rietumu konferencē, bet "Stars" komanda ar 68 punktiem 60 spēlēs atkrita uz 11.vietu Rietumu konferencē.


kasjauns.lv/Foto: AFP/LETA