Basketbols

"Clippers" un "Cavaliers" vienojušies par Deivisa un Mo Viljamsa pārejām

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubi Losandželosas "Clippers" un Klīvlendas "Cavaliers" vienojušies par vienību līderu Bairona Deivisa un Mo Viljamsa apmaiņu, ESPN apstiprinājis anonīms informācijas avots.

"Clippers" un "Cavaliers" vienojušies par Deivisa ...

Kā zināms, 24.februāris ir pēdējā diena, kad NBA klubi var veikt spēlētāju pāreju darījumus.

Lai arī Deivisa un Viljamsa apmaiņa nav oficiāli apstiprināta, ESPN ziņo, ka darījums uzskatāms par tikpat kā notikušu.

Abi spēlētāji šosezon ir bijuši savu komandu līderi.

Deiviss 43 spēlēs vidēji guvis 12,8 punktus, izcēlies ar vidēji septiņām rezultatīvām piespēlēm un 2,8 atlēkušajām bumbām.

It īpaši augstu NBA apskatnieku un līdzjutēju vidū novērtēta Deivisa un "Clippers" fanu mīluļa Bleika Grifina saikne laukumā.

Tikmēr Viljamss līdzšinējās 36 spēlēs vidēji guvis 13,3 punktus, iekrājis 7,1 rezultatīvu piespēli un 2,7 atlēkušās bumbas.

Kā zināms, Deiviss no 2005. līdz 2008.gadam pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" vienību, kurā spēlē latviešu centra spēlētājs Andris Biedriņš.

Savukārt Viljamss "Cavaliers" pārstāv kopš 2008.gada, kad vienībai pievienojās no Milvoki "Bucks" komandas.

Kā ziņots, "Cavaliers" šosezon piedzīvoja 26 zaudējumu sēriju, kas ir atkārtots ASV profesionālā sporta antirekords.

Tikmēr oficiālu apstiprinājumu guvis darījums starp "Warriors" un Ņūdžersijas "Nets" komandām, kā rezultātā "Warriors" ieguvuši bijušo komandas uzbrucēju Troju Mērfiju, vēsta vienības mājaslapa internetā.

Kā ziņots, kopā ar Mērfiju, kuram pēc šīs sezonas beidzas līgums, "Warriors" komanda saņemusi šī gada NBA jauno spēlētāju drafta pirmās kārtas izvēles iespēju.

Savukārt "Nets" komanda pretī saņemusi uzbrucēju Brendanu Raitu un centra spēlētāju Denu Gadzuriču.

Kā ziņots, "Warriors" sastāvā Mērfijs jau spēlējis no 2001. līdz 2007.gadam, kad tikai aizmanīts uz Indiānas "Pacers" komandu.

Visticamāk, "Warriors" pēc darījuma izpirks Mērfija līgumu, padarot viņu par brīvo aģentu.

Mērfijs šajā sezonā 18 spēlēs vidēji mačā guvis 3,6 punktus izcīnījis 4,2 atlēkušās bumbas.

Tāpat oficiāli apstiprinājies, ka "Nets" komanda maiņas darījumā ar Jūtas "Jazz" vienību ieguvusi tās līderi Deronu Viljamsu.

Par Viljamsa pakalpojumiem "Nets" pretī sūtīs aizsargu Devinu Herisu, uzbrucēju Deriku Feivoru un divas NBA jauno spēlētāju drafta pirmās kārtas izvēles tiesības.

Šajā sezonā 26 gadus vecais Viljamss vidēji mačā guvis 21,3 punktus un izdarījis 9,7 rezultatīvas piespēles, kas ir trešais labākais rādītājs visā līgā.

Kā ziņots, "Nets" vēlējās savā īpašumā iegūt uzbrucēju Karmelo Entoniju, kurš pirmdien no Denveras "Nuggets" tika vērienīgā maiņas darījumā aizmainīts un Ņujorkas "Knicks".

NBA kopvērtējumā "Jazz" ar 31 uzvaru 57 spēlēs atrodas astotajā pozīcijā Rietumu konferencē, "Warriors" ar 26 uzvarām 56 spēlēs ieņem 12.pozīciju tajā pašā konferencē, bet "Clippers" ar 21 panākumu 58 mačos atrodas par pozīciju zemāk.

Savukārt "Nets" ar 17 uzvarām 57 spēlēs ir 12.vietā Austrumu konferencē, bet "Cavaliers" ar desmit panākumiem 57 mačos atrodas ne tikai šīs pašas konferences, bet arī visas līgas pēdējā vietā.

LETA ESPN­­