Raitim Ivanānam joprojām ir aizliegtas jebkādas fiziskas aktivitātes
Hokejs

Raitim Ivanānam joprojām ir aizliegtas jebkādas fiziskas aktivitātes

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kalgari "Flames" Latvijas uzbrucējs Raitis Ivanāns joprojām izjūt sezonas pirmajā spēlē kautiņā gūtā smadzeņu satricinājuma sekas.

Raitim Ivanānam joprojām ir aizliegtas jebkādas fi...

Latvijas hokejistam Raitim Ivanānam ārsti joprojām neļauj pat domāt par treniņiem.
Latvijas hokejistam Raitim Ivanānam ārsti joprojām neļauj pat domāt par treniņiem.

Piecus mēnešus pēc kautiņa Ivanāns turpina atlabt no smadzeņu satricinājuma seku sindroma. Tas uzbrucējam neļauj darboties svaru zālē un uz ledus. "Raitis nevar veikt nekādas aktivitātes," laikrakstam "Calgary Herald" teica "Flames" komandas ģenerālmenedžeris Džejs Fīsters. "Viņam vajag atpūsties. Mēs vēlamies, lai viņš pilnībā atgūstas, pirms sāk treniņus."

Smadzeņu satricinājuma komplikācijas izjūt arī citi Kalgari komandas hokejisti - Mičs Vols, Kārters Benks un Kriss Čuko. Pēdējam ir arī hroniskas problēmas ar kaklu.

Tāpat no kakla traumas beidzot ir atlabis Deimonds Lengkovs, kurš savainojumu guva vēl pagājušā gada martā spēlē ar Minesotas "Wild". "Kas attiecas uz Deimondu, viņš sācis trenēties, taču vēl ne uz ledus," teica Fīsters. "Viņš mazliet patrenējas uz velotrenažiera, bet mēs vērojam, kā viņš jūtas."

Bez tam aizsargs Edams Pārdijs ārstē pleca traumu. "Pārdijam, lai atlabtu no šīs traumas, būs nepieciešams ilgs laiks," skaidroja ģenerālmenedžeris. "Tas ir labi, ka mums ir astoņi aizsargi. Mums komandā ir Stīvs Staioss, kurš veiksmīgi iekļāvies komandas sastāvā, Es zinu, ka Brendans Mikelsons ir gatavs, kad viņu izsauks no fārmkluba."

Tikmēr "Flames" komandas galvenais treneris Brents Saters apzinās, viņa komanda cīnās par vietu Stenlija kausa izcīņā, un seko līdzi sīvāko konkurentu rezultātiem, taču viņš uzsver, ka svarīgākais ir viņa komandas sniegums. "Es negrasos rīt pamostoties un pielikt ieroci pie galvas tikai tāpēc, ka konkurenti uzvarēja spēli, bet es cerēju, ka viņi zaudēs," izteicās Saters. "Es koncentrējos uz savu komandu, un kas notiks, tas notiks, es to nevaru kontrolēt."