Šovakar bez Hartigana. uz Maskavu devies arī Reķis

Šovakar bez Hartigana. uz Maskavu devies arī Reķis

Jauns.lv

Pirmdienas pēcpusdienā Rīgas “Dinamo” klubs trīs vārtsargu, deviņu aizsargu un 15 uzbrucēju sastāvā devās uz Maskavu, kur aizvadīs KHL izslēgšanas spēļu pirmās kārtas sērijas piekto maču pret Maskavas “Dinamo”.

Šovakar bez Hartigana. uz Maskavu devies arī Reķis...
Arvīds Reķis, visticamāk, uz Maskavu ir devies skatītāja lomā un kā neliels bieds Oļega Znaroka padotajiem.
Arvīds Reķis, visticamāk, uz Maskavu ir devies skatītāja lomā un kā neliels bieds Oļega Znaroka padotajiem.

Kā ziņo kluba oficiālā mājaslapa, izbraukumā nav devies pirmo divu spēļu Rīgas “Dinamo” rezultatīvākais uzbrucējs Marks Hartigans (divi vārti un divas rezultatīvas piespēles), kurš sērijas trešās spēles otrajā trešdaļā laukumu bija spiests pamest cirkšņa savainojuma dēļ.

Uz Maskavu ir devušies visi tie spēlētāji, kas bija pieteikti iepriekšējai spēlei “Arēnā Rīga”, kā arī komandas trešais Edgars Lūsiņš, aizsargs Jānis Andersons un uzbrucējs Vitālijs Karamnovs. Tāpat uz Krievijas galvaspilsētu ir devies arī no “Liepājas metalurga” izsauktais Gints Meija, kurš savā pēdējā mačā Kurzemes kluba sastāvā guva trīs vārtus, un arī no slimības atlabušais Juris Štāls, kurš bija spiests izlaist abu iepriekšējos mačus, kā arī aizsargs Arvīds Reķis, kurš atgūstas no rokas savainojuma.

Reķa došanās uz Maskavu ir nedaudz negaidīta, jo iepriekš tika ziņots, ka hokejists ir salauzis pirkstu, kura dēļ viņam šī sezona ir beigusies priekšlaikus. Jādomā, ka viens no pieredzējušākajiem “Dinamo” aizsargiem izbraukumā ir devies vienīgi kā skatītājs, nevis kā potenciālais palīgs.

Turpretī Maskavas “Dinamo” galvenais treneris Oļegs Znaroks neslēpj, ka šajā mačā viņa komandas sastāvā pirmo reizi sērijā laukumā izies no savainojuma atlabusī slovāku hokeja zvaigzne Miroslavs Šatans.

Rīgas “Dinamo” jau šodien 1. martā  pulksten 18:30 (pēc Latvijas laika) aizvadīs Gagarina kausa pirmās kārtas piekto maču pret Maskavas “Dinamo”. Sērijā līdz četrām uzvarām rīdzinieki ir vadībā ar 3:1, līdz ar to katra nākamā spēle var kļūt par pēdējo. Spēli tiešraidē būs iespējams vērot LTV7 un “Viasat Sport Baltic” kanālā.

Sērijas pirmajā mačā Rīgas “Dinamo” izcīnīja panākumu pagarinājumā ar 2:1, otrajā cīņā maskavieši rezultatīvā spēlē bija pārāki – 8:4, trešajā mačā sestdien Latvijas klubs savu skatītāju priekšā uzvarēja ar 5:1, ceturtajā spēlē svētdien Rīgas “Dinamo” savā laukumā uzvarēja pagarinājumā ar 2:1. Ja šajā sērijā būs nepieciešams sestais mačs, tas 3. martā notiks “Arēnā Rīga”, bet, ja sērijā būs vajadzīgs arī izšķirošais, septītais mačs, tas 5. martā atkal notiks Maskavā.

Regulārajā čempionātā Maskavas klubs ar 96 punktiem 54 spēlēs ieņēma otro vietu Rietumu konferencē, bet rīdzinieki ar 81 punktu palika septītajā pozīcijā. Tomēr četrās no piecām savstarpējām spēlēm pārāki bija Latvijas kluba hokejisti.

kasjauns.lv/Foto: Lita Krone/LETA