2011. gada 30. marts, 03:21

"Dinamo" halli varētu būvēt Kleistos, Ziepniekkalnā vai pie lidostas "Rīga"

Jauns.lv

Rīgas domes Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padomes sēdē ceturtdien, 31.martā, izskatīs iespēju Rīgas "Dinamo" jaunās arēnas būvniecībai piešķirt kādu no pašvaldībai piederošiem neapbūvētiem zemesgabaliem.

Pašlaik tādi ir Kleistos un Ziepniekkalnā, kā arī teritorija pie starptautiskās lidostas "Rīga", informēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka padomniece Liene Pētersone.

Neapbūvētais zemesgabals pie lidostas, netālu no pilsētas robežām, pērn tika ieguldīts pašvaldības SIA "Rīgas Pilsētbūvnieks" pamatkapitālā. Savulaik tā tika minēta kā iespējamā vieta starptautiska izstāžu centra celtniecībai.

Rīgas dome saņēmusi vēstuli no AS "Dinamo Rīga" ar lūgumu piešķirt zemi 25 hektāru platībā jauna sporta kompleksa izveidei. Uz zemesgabala plānots uzcelt jaunu modernu un multifunkcionālu arēnu, halli treniņiem, atklātos sporta laukumus, viesnīcu un medicīnas centru, kā arī izbūvēt nepieciešamo infrastruktūru.

Lai atbalstītu sporta nozari, sniedzot būtisku ieguldījumu profesionālā hokeja attīstībā Latvijā, Rīgā radītu gan iespēju sakārtot pašlaik neapgūto pilsētas teritoriju infrastruktūru, gan arī veidot papildus jaunas darbavietas rīdziniekiem.

Par AS "Dinamo Rīga" sporta kompleksa būvniecības ieceri un tai piemērotu vietu Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padomes sēdē tiks lemts ceturtdien, 31. martā, plkst.14.

Sēdē piedalīsies AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis, SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" valdes priekšsēdētājs Ivars Gaters un valdes loceklis Jānis Kosītis, kā arī Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

LETA