Motokrosistiem Daideriem otrā vieta pasaules čempionāta posmā
Citi sporta veidi

Motokrosistiem Daideriem otrā vieta pasaules čempionāta posmā

Jauns.lv

Pasaules motokrosa čempionāta blakusvāģu klasē pirmā posma - Nīderlandes "Grand Prix" - sacensībās otro vietu izcīnīja Latvijas ekipāža Jānis un Lauris Daideri, kurus šosezon trenē pieckārtējais pasaules čempions Kristers Serģis.

Motokrosistiem Daideriem otrā vieta pasaules čempi...

­

Jānim (pa kreisi) un Laurim Daideriem lieliskais otrais brauciens ļāva tikt pie otrās vietas posma kopvērtējumā.
Jānim (pa kreisi) un Laurim Daideriem lieliskais otrais brauciens ļāva tikt pie otrās vietas posma kopvērtējumā.

Pirmajā braucienā Daideri finišēja ceturtajā vietā, bet otrajā viņi izcīnīja uzvaru, kas divu braucienu summā deva otro vietu un 43 punktus pasaules čempionāta kopvērtējumā.

Beļģa Jorisa Hendriksa un latvieša Kaspara Liepiņa ekipāža divu braucienu summā ieņēma ceturto vietu, kas viņiem deva 34 punktus čempionāta kopvērtējumā, bet sestajā vietā ierindojās Krievijas pilots Jevgēņijs Ščerbiņins ar latvieti Haraldu Kurpnieku, tiekot pie 25 punktiem. Tikmēr septīto vietu divu braucienu summā izcīnīja Latvijas ekipāža Māris Rupeiks/Elvijs Mucenieks, kas viņiem garantēja 24 punktus čempionāta kopvērtējuma ieskaitē.

Pirmā posma sacensībās uzvarēja beļģu Jana Hendriksa un Tima Smoininksa ekipāža. Savukārt astoņkārtējā pasaules čempiona Daniela Vilemsena no Nīderlandes pilotētā ekipāža divu braucienu summā izcīnīja devīto vietu. Jāpiemin, ka titulētais sportists svētdienas sacensībām kvalificējās tikai "pēdējās cerības" braucienā sestdien. Šosezon Vilemsena kantētājs ir beļģis Svens Verbrūge.

Pagājušajā sezonā Rupeiks brauca kopā ar vienu no vadošajiem Latvijas blakusvāģu kantētājiem Kasparu Stupeli.

Aizvadītajā sezonā par astoņkārtēju pasaules čempionu motokrosā blakusvāģiem kļuva Vilemsens, kurš pērn startēja pārī ar beļģi Dagvinu Sābi. Otrajā vietā kopvērtējumā ierindojās Hendrikss/Liepiņs, Rupeiks un Stupelis ar 423 punktiem sezonas noslēguma kopvērtējumā ierindojās piektajā vietā, Daideru ekipāža sezonu noslēdza astotajā vietā, bet Arnolds un Gints Sīļi kopvērtējumā palika 19. pozīcijā.