Sandis Ozoliņš: Jautājums par Karsuma spēlēšanu čempionātā vēl ir atklāts
Hokejs

Sandis Ozoliņš: Jautājums par Karsuma spēlēšanu čempionātā vēl ir atklāts

Jauns.lv

Latvijas hokeja valstsvienības vadība komandai izvirzījusi mērķi iekļūt pasaules čempionāta labāko astotniekā, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Sandis Ozoliņš: Jautājums par Karsuma spēlēšanu če...

Viena no Rīgas "Dinamo" līderu Mārtiņa Karsuma dalība pasaules čempionātā joprojām ir neskaidra.
Viena no Rīgas "Dinamo" līderu Mārtiņa Karsuma dalība pasaules čempionātā joprojām ir neskaidra.

Valdes sēdē ģenerālmenedžeris Sandis Ozoliņš ieviesis skaidrību par spēlētāju līdzdalību, gatavojoties pasaules čempionātam un stāstīja, ka bija jau paredzēta Kārļa Skrastiņa nespēlēšana.

Tikmēr Kaspars Daugaviņš esot apsolījis, ka tikko viņam būs beigusies sezona Amerikas hokeja līgā (AHL) uzbrucējs ir gatavs palīdzēt Latvijas izlasei. Savukārt Mārtiņam Karsumam katru dienu tiek pārbaudīts veselības stāvoklis, progress ir, bet jautājums par viņa dalību vēl ir atklāts, Ozoliņš teica LHF valdes sēdē.

Runājot par Latvijas izlases gatavošanos pasaules čempionātam, Ozoliņš atklāja, ka no LHF puses izdarīts viss maksimālais, lai nebūtu nekādu problēmu: "Kopumā treniņprocess notiek labos apstākļos un visi spēlētāji strādā apzinīgi, ar lielu pašatdevi."

Pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta Latvijas valstsvienība aizvadīs 25. un 26. aprīlī, kad "Arēnā Rīga" spēkosies ar Norvēģijas hokejistiem.

Jau vēstīts, ka šajā pavasarī no dalības Latvijas izlasē atteikušies Jānis Sprukts, Rodrigo Laviņš un Skrastiņš, tāpat traumu dēļ nevarēs spēlēt Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Oskars Bārtulis un arī Edgars Lūsiņš.

Savukārt pārbaudes spēlēs traumu dēļ vēl nav piedalījušies Mārtiņš Karsums, Aleksandrs Ņiživijs, Arvīds Reķis un Lauris Dārziņš, bet pirmajās pārbaudes cīņās bez Lūsiņa traumas guvuši arī Sergejs Pečura, Oskars Cibuļskis un Māris Jass. Otrie divi gan atkal trenējas ar pilnu spēku.

Kā ziņots, Latvijas izlase pirmo uzvaru pārbaudes spēlēs izcīnīja tikai sestajā mačā, kad pagājušajā ceturtdienā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pieveica Austriju. Pirmās sešas spēles tika aizvadītas Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros.

Kā ziņots, Latvijas izlase no 29. aprīļa līdz 15. maijam Slovākijā paredzētajā pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar pašreizējo pasaules čempionvienību Čehiju, Somiju un Dāniju, kas sagādāja vairākus pārsteigumus pagājušā gada čempionātā Vācijā, tostarp iekļūstot ceturtdaļfinālā.

LETA/Foto: Mārtiņš Ziders