Ņiživijs: Gribētos veiksmīgāku spēli vairākumā
Hokejs

Ņiživijs: Gribētos veiksmīgāku spēli vairākumā

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta otrās kārtas spēlē ar Somijas valstsvienību nodemonstrējusi kārtīgu raksturu, kas tai ļāvis tikt pie vērtīga punkta, pēc mača izteicās viens no izlases ilggadējajiem spēlētājiem Aleksandrs Ņiživijs.

Ņiživijs: Gribētos veiksmīgāku spēli vairākumā...
Neskatoties uz diviem gūtajiem vārtiem, Aleksandrs Ņiživijs uzskata, ka vairākuma izspēle būtu vēl jāuzlabo.
Neskatoties uz diviem gūtajiem vārtiem, Aleksandrs Ņiživijs uzskata, ka vairākuma izspēle būtu vēl jāuzlabo.

Kā ziņots, pirmdienas spēlē Latvijas izlase zaudēja somiem pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 0:1). Savukārt pēcspēles metienos Somija uzvarēja ar rezultātu 2:0.

Ņiživijs izpildīja komandas pirmo pēcspēles metienu, taču neprata pārspēt pretinieku vārtsargu Tēmu Lasilu.

"Komanda parādīja kārtīgu raksturu. Visi spēlējām no visas sirds, bet mazliet [uzvarai] tomēr pietrūka," pēc mača izteicās Ņiživijs. "Bet jāatzīmē, ka arī somi spēlēja lieliski un lieliski kustējās uz laukuma. Gan pret Čehiju, gan pret Somiju bija spēlēt ārkārtīgi grūti."

"Mača beigās nedaudz "nosēdāmies", varbūt pat fiziskajā ziņā - somi tomēr ļoti labi slido un kustās laukumā. Gribētos arī vairākumā veiksmīgāku spēli, jo izdevības bija," piebilda Ņiživijs, lai arī visi mača pamatlaikā gūtie vārti tika gūti skaitliskā vairākuma izspēļu laikā.

"Tas, ka dāņi šodien [pirmdien] zaudēja čehiem ar 0:6, neko nemaina, mačs būs sarežģīts," par apakšgrupas pēdējo spēli pret Dānijas valstsvienību teica Latvijas izlases ilggadējais uzbrucējs. "Tagad vajag atpūsties un gatavoties."

Kā ziņots, pirmajā D apakšgrupas otrās kārtas spēle Čehijas izlase ar 6:0 (1:0, 4:0, 1:0) sagrāva Dāniju. Savukārt pirmajā kārtā sestdien Latvijas izlase ar 2:4 cienīgā spēlē zaudēja čehiem, bet Somija pārliecinoši ar 5:1 uzvarēja dāņus.

Pēc mača ar Somiju trīs spēļu diskvalifikāciju saņēma Artūrs Kulda, tāpēc arī mačā ar Dāniju Latvijai varēs palīdzēt tikai seši aizsargi.

Latvijas hokeja izlasei pirmais punkts pasaules čempionātā

Noslēdzošajā D apakšgrupas mačā Latvijas izlase trešdien spēkosies ar Dāniju. D grupas kopvērtējumā pēc divām kārtām Čehijai ir seši punkti, Somijas kontā ir pieci punkti, Latvija izcīnījusi vienu punktu, bet Dānija ir bez punktiem.  Pasaules čempionāta otrajā posmā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies A un D apakšgrupas trīs labākās komandas, kas izveidos E grupu. Pēc tam četras labākās grupas komandas iekļūs ceturtdaļfinālā. Savukārt katras apakšgrupas vājākās komandas turpinās cīņu par palikšanu augstākajā divīzijā. Divas vājākās komandas nākamajā sezonā izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju. Tās augstākajā divīzijā nomainīs Kazahstānas un Itālijas valstsvienības. Uz pasaules čempionāta otro posmu komandas līdzi ņems savstarpējo spēļu rezultātus apakšgrupu turnīra pirmajā posmā.

A apakšgrupā spēlē Krievijas, Slovākijas, Vācijas un Slovēnijas valstsvienības.

Kā ziņots, A apakšgrupas pirmās kārtas spēlēs piektdien Vācijas izlase ar 2:0 negaidīti pieveica Krievijas valstsvienību, bet čempionāta saimniece Slovākija ar rezultātu 3:1 pieveica Slovēnijas izlasi, savukārt otrajā dienā Krievija smagā cīņā ar 6:4 uzvarēja Slovēniju, bet Vācija ar 4:3 uzvarēja Slovākiju. Tādējādi šajā grupā pēc divām spēļu kārtām pirmajā vietā ar sešiem punktiem atrodas Vācija, kurai ar trīs punktiem seko Slovākija un Krievija, kamēr slovēņi pie punktiem pagaidām vēl nav tikuši.

Latvijas izlases sastāvā dalībai šī gada pasaules čempionātā iekļauti 25 spēlētāji, kas tiks pieteikti pasaules čempionāta abiem apakšgrupu posmiem. No tiem 23 drīkst spēlēt pirmajā posmā, bet otrajā posmā drīkstēs papildus pieteikt vēl trīs hokejistus. Noprotams, ka trešā brīvā vieta otrā posma spēlēm tiek taupīta uzbrucējam Kasparam Daugaviņam, kuram vēl turpinās izslēgšanas spēles Amerikas hokeja līgā (AHL). Tāpat čempionātam pagaidām nav pieteikti Jānis Andersons un Juris Štāls.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlasei šogad dažādu iemeslu dēļ nepalīdzēs Edgars Lūsiņš, Māris Jass, Jānis Sprukts, Rodrigo Laviņš, Kārlis Skrastiņš, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Oskars Bārtulis un Mārtiņš Karsums. Savukārt četri spēlētāji Latvijas izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā iekļauti pirmo reizi. Tie ir vārtsargs Māris Jučers, aizsargs Oskars Cibuļskis, kā arī uzbrucēji Ronalds Ķēniņš un Roberts Bukarts.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlase kopumā aizvadīja astoņas pārbaudes spēles, no kurām sešas notika Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīrā. Pirmajos divos mačos Latvija divreiz izbraukumā ar 1:4 un 4:7 zaudēja Zviedrijai, pēc tam savā laukumā divas reizes piekāpās Somijai ar 0:5 un 3:5, bet pēdējos divos EHC turnīra mačos Latvijas izlase izbraukumā dalīja uzvaras uz pusēm ar Austrijas valstsvienību (4:5 un 3:2), turklāt abos mačos uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešama pēcspēles metienu sērija. Savukārt pēdējās divas pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase aizvadīja pagājušajā nedēļā, kad savā laukumā divreiz apspēlēja Norvēģiju - ar 4:1 un 5:3.

Latvijas valstsvienības vadība komandai izvirzījusi mērķi iekļūt pasaules čempionāta labāko astotniekā, kamēr Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde izlasei izvirzījusi pieticīgāku uzdevumu - izkļūt no apakšgrupas un iekļūt nākamajā kārtā.


LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA