Surovija vārti neglābj slovākus pret Čehiju, zviedri grauj Franciju
Hokejs
2011. gada 7. maijs, 00:16

Surovija vārti neglābj slovākus pret Čehiju, zviedri grauj Franciju

Jauns.lv

Čehijas hokeja izlase pasaules čempionāta otrā posma E apakšgrupas spēlē piektdien ar 3:2 (1:0, 0:1, 2:1) pieveica Slovākijas valstsvienību, tiekot pie ceturtā panākuma pēc kārtas.

Rezultātu divas minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām, spēlējot vairākumā, atklāja Čehijas izlases aizsargs Mareks Židlickis, bet mača 23. minūtē Ladislavs Naģs panāca neizšķirtu.

Trešās trešdaļas sākumā Martins Havlats un Patriks Eliašs trīs minūšu laikā guva divus vārtus pēc kārtas un izvirzīja Čehiju vadībā ar 3:1, bet slovāki otros vārtus guva divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām, kad precīzi meta Tomašs Surovijs, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubā Rīgas "Dinamo".

Kā ziņots, vēl vienā E grupas spēlē piektdien Somija ar 5:4 pēcspēles metienu sērijā pieveica Vāciju, sagādājot tai pirmo zaudējumu šī gada pasaules čempionātā.

Tikmēr Zviedrijas izlase F grupas mačā ar 4:0 (3:0, 0:0, 1:0) pārliecinoši uzvarēja Francijas valstsvienību. Šajā mačā Zviedrija pirmajās 15 pirmās trešdaļas minūtēs guva trīs vārtus un iegūto pārsvaru nosargāja līdz cīņas beigām.

Uzvarētājiem vārtus guva Roberts Nilsons, Olivers Ekmans-Larsons, Patriks Berglunds un Stafans Kronvals.

Zviedru vārtsargs Viktors Fāsts šajā spēlē atvairīja visus 29 pretinieku metienus, savukārt Zviedrijas hokejisti pa Francijas izlases vārtiem izdarīja 54 metienus.

Kā ziņots, vēl vienā F grupas mačā piektdien Kanādas izlase ar 4:3 pēcspēles metienos apspēlēja ASV komandu.

Jau vēstīts, ka E grupā apvienojās pa trijām spēcīgākajām A un D grupu komandām. Kopvērtējumā pēc trīs kārtām Čehijai ir deviņi punkti, tai ar septiņiem punktiem seko Vācija, bet Krievija ar sešiem punktiem ieņem trešo vietu. Somijas izlase izcīnījusi piecus punktus, bet Slovākija un Dānija cīnās bez punktiem. Savukārt F grupā cīnās pa trim spēcīgākajām B un C apakšgrupu komandām. Kopvērtējumā pēc trīs kārtām pa septiņiem punktiem ir Kanādai un Zviedrijai, Norvēģija izcīnījusi piecus punktus, ceturtā ar četriem punktiem ir ASV, tai ar trīs punktiem seko Šveice, bet Francija ar vienu punktu atrodas pēdējā, sestajā pozīcijā.

Kā ziņots, apakšgrupu vājākās komandas G grupā turpina cīņu par palikšanu augstākajā divīzijā. Šajā grupā pirmajās spēlēs Baltkrievija ar 7:2 sagrāva Austriju, bet Slovēnija ar 5:2 pieveica Latviju. Divas vājākās komandas nākamajā sezonā izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju. Tās augstākajā divīzijā nomainīs Kazahstānas un Itālijas valstsvienības.

Pagājušā gada pasaules čempionātā Vācijā uzvarēja Čehija, kas finālmačā ar 2:1 pieveica Krieviju, kas pasaules čempionātā bija triumfējusi 2008. un 2009. gadā. Savukārt bronzas medaļas pērn otro reizi pēc kārtas izcīnīja Zviedrija. Savukārt Latvijas valstsvienība pagājušā gadā pasaules čempionātā ierindojās 11. vietā.

LETA/Foto: Mārtiņš Purviņš