Belokoņam piederošā "Blackpool" komanda zaudē vietu Anglijas premjerlīgā
Futbols
2011. gada 22. maijs, 21:47

Belokoņam piederošā "Blackpool" komanda zaudē vietu Anglijas premjerlīgā

Jauns.lv

Vietu Anglijas futbola premjerlīgā svētdien zaudēja Latvijas biznesmenim Valērijam Belokoņam piederošā "Blackpool" komanda, kas pēdējās kārtas mačā ar rezultātu 2:4 (1:1) izbraukumā zaudēja valsts čempionvienībai Mančestras "United".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­­

Šajā mačā "Blackpool" komandai vietu premjerlīgā būtu ļāvis saglabāt pat zaudējums, ja labvēlīgi noslēgtos citi mači. Tomēr šoreiz citu spēļu rezultāti bija nelabvēlīgi.

"Blackpool" otrā puslaika sākumā pēc Čārlija Edama un Gerija Teilora-Flečera precīziem sitieniem izvirzījās vadībā ar 2:1, tomēr Mančestras "United" ne tikai panāca izlīdzinājumu, bet arī izcīnīja uzvaru.

Pēc 38 kārtām kā pēdējā vietu premjerlīgā ar 40 punktiem saglabāja Vulverhemptonas "Wanderers" komanda, kura palika 17.vietā. Pa 39 punktiem izcīnīja Birmingemas "City" un "Blackpool" komandas, bet augstāku vietu, pateicoties nedaudz labākai gūto un zaudēto vārtu attiecīgai ieņēma "City".

Aizvadītajā cīņā Birmingemas "City" ar 1:2 (0:0) piekāpās Totenhemas "Hotspur" komandai.

Otros vārtus "City" komanda zaudēja vien kompensācijas laikā, kad otro reizi mačā precīzi sita krievu leģionārs Romāns Pavļučenko.

Birmingemas "City" būtu saglabājusi vietu premjerlīgā, ja nospēlētju neizšķirti ar "Hotspur", bet "Wanderers" zaudētu Blekbērnas "Rovers" ar divu vārtu pārsvaru. Tomēr cīņa noslēdzās ar 2:3.

Tikmēr jau pirms šīs kārtas vietu premjerlīgā bija zaudējusi Vesthemas "United" komanda, kura sezonas noslēgumā palika 20.pozīcijā.

Uzvaru kopvērtējumā jau pirms šī mača bija garantējusi Mančestras "United" komanda, kas noslēgumā tika pie 80 punktiem 38 spēlēs. Pa 71 punktam izcīnīja Londonas "Chelsea" un Mančestras "City" komanda, bet augstāku vietu izcīnīja tieši "Chelsea".

Pie 68 punktiem tika ceturtajā vietā palikusī "Arsenal" komanda, bet Totenhemas "Hotspur" ar 62 punktiem izcīnīja piekto vietu.

Kā ziņots, "Blackpool" komanda ir vienība ar vismazāko budžetu, kas bija iekļuvusi 1992.gadā dibinātajā premjerlīgā. Vienības pagājušās sezonas budžets bija 9,6 miljoni mārciņu (7,8 miljoni latu), kas pat bija otrs mazākais visā Anglijas otrās spēcīgākās līgas - "Championship" - turnīrā, tomēr tai izdevās iekļūt spēcīgāko komandu sabiedrībā.

Komanda Anglijas augstākajā līgā pēdējo reizi pirms šīs sezonas spēlēja 1971.gadā, bet tās lielākais sasniegums ir uzvara 1953.gada Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņā.

"Blackpool" dibināts 1887.gadā kā "Victoria Football Club". Kad Belokoņs komandu iegādājās, tā spēlēja Anglijas trešajā spēcīgākajā futbola līgā, bet 2007.gadā komanda pakāpās uz "Championship" līgu. Toreiz vienību pārstāvēja arī latviešu aizsargs Kaspars Gorkšs.

Kā ziņots, nākamajā sezonā pirmo reizi pēc 15 gadu pārtraukuma premjerlīgā atgriezīsies Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Gorkša pārstāvētā "Queens Park Rangers" (QPR) komanda, kas šosezon uzvarēja "Championship" turnīrā.

LETA / Foto: AFP/LETA