Daugaviņš saņēmis līguma piedāvājumu no „Senators”; vismaz 577 500 dolāru
Hokejs

Daugaviņš saņēmis līguma piedāvājumu no „Senators”; vismaz 577 500 dolāru

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Otavas "Senators" piedāvājusi Latvijas uzbrucējam Kasparam Daugaviņam pagarināt līgumu, vēsta portāls "slam.canoe.ca", atsaucoties uz ziņu aģentūru QMI.

Daugaviņš saņēmis līguma piedāvājumu no „Senators”...

Kaspars Dauagaviņš, nospēlējot visu sezonu AHL, pagājušajā gadā saņēma vien 62 500 ASV dolāru, bet, ja viņš tiktu uz NHL šī summa būtu vairākas reizes lielāka.
Kaspars Dauagaviņš, nospēlējot visu sezonu AHL, pagājušajā gadā saņēma vien 62 500 ASV dolāru, bet, ja viņš tiktu uz NHL šī summa būtu vairākas reizes lielāka.

Līdzīgi kā latviešu aizsarga Artūra Kuldas gadījumā ar jauno NHL komandu Vinipegas "Jets", "Senators" Daugaviņam piedāvājusi kvalifikācijas līgumus, kas paredz, ja spēlētājam aizvadītajā sezonā alga bija zem 660 000 ASV dolāru (324 720 latiem), tad jaunajam līgumam jābūt 110 procentu apmērā no iepriekšējā. Ja līgums bijis līdz miljonam dolāru (492 000 latu), tad jaunajam jābūt 105 procentu apmērā, bet, ja iepriekšējais līgums bija virs miljona dolāru, tad jaunajam jābūt tikpat lielam.

Kaspara līguma paredzēja, ka viņš, spēlējot NHL šogad saņemtu 525 000 ASV dolāru (258 300 latu), bet visu sezonu viņš aizvadīja fārmklubā Binhemptonas "Senators", kur saņēma vien 62 500 ASV dolāru (30 500 latu). Ja Daugaviņš nākamo sezonu pavadīs NHL klubā, tad viņam šobrīd piedāvātais līgums ir vismaz 577 500 ASV dolāru (284 130 latu).

Kā ziņots, Daugaviņš aizvadītajā sezonā kopā ar Binhemtonas "Senators" komandu kļuva par Amerikas hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņas uzvarētāju.

23 Kaldera kausa izcīņas spēlēs Daugaviņš guva desmit vārtus un izpildīja desmit rezultatīvas piespēles, kā arī tika pie pozitīva lietderības koeficienta +8. Latvietis kļuva par Kaldera kausa izcīņas ceturto rezultatīvāko hokejistu.

Daugaviņš tādējādi kļuva par trešo Kaldera kausā triumfējušo Latvijas hokejistu pēc Raita Ivanāna, kurš 2004. gadā triumfēja ar Milvoki "Admirals" komandu, un Kuldas, kurš to 2008. gadā paveica Čikāgas "Wolves" komandas sastāvā.

Daugaviņu "Senators" komanda jauno spēlētāju draftā 2006. gadā izvēlējās trešajā kārtā ar kopējo 91. numuru.

Otavas kluba sastāvā Daugaviņš līdz šim NHL aizvadījis tikai vienu spēli.

Kā zināms, savu nākotnes plānu kontekstā Daugaviņš neizslēdz iespēju vasarā pārcelties uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubu Rīgas "Dinamo", kam pieder tiesības uz hokejistu, taču tikai tādā gadījumā, ja viņam vairs nebūs nekādu izredžu iekļūt kādā no NHL klubiem.

Kā zināms, 1.jūlijā līgums ar Dalasas "Stars" vienību noslēgsies aizsargam Kārlim Skrastiņam.

Savukārt Ivanānam joprojām ir spēkā vienošanās ar Kalgari "Flames" komandu, bet Oskars Bārtulis arī nākamajā sezonā būs Filadelfijas "Flyers" vienības īpašums.

kasjauns.lv/ LETA/Foto: AFP/LETA