Vīriešu izlases kandidātu sarakstā negaidīti iekļauts U-19 izlasē netikušais Bricis
Basketbols
2011. gada 26. jūlijs, 22:54

Vīriešu izlases kandidātu sarakstā negaidīti iekļauts U-19 izlasē netikušais Bricis

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlases treniņos trešdien iekļausies ne tikai Mārtiņš Meiers un Mareks Mejeris, bet vēl viens U-20 izlases spēlētājs Artūrs Bricis, liecina Latvijas Basketbola savienības informācija.

Vīriešu valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis pastāstījis, ka pagājušo sezonu Latvijas basketbola līgas (LBL) bronzas medaļas ieguvušajās „Liepājas lauvās” spēlējušo Meiera un Mejera iesaistīšana bija plānota jau agrāk, bet uzbrūkošais aizsargs Bricis, kurš pagājušo sezonu aizvadīja LBL otrās divīzijas klubā „Daugava”, uzaicināts pēc U-20 izlases trenera Agra Galvanovska ieteikuma.

Interesanti, ka Artūrs Bricis sākotnēji šovasar bija U-19 izlases kandidātu sarakstā pasaules čempionātam, tomēr komandā nespēja iekļūt, paliekot par vienu no pēdējiem „liekajiem”. Pēc tam Bricim izdevās iekļūt Latvijas U-20 valstsvienībā Eiropas čempionātam, kuras sastāvā no sākotnējā rezervista izdevās pēdējos mačos kļūt par vienu no izlases līderiem.

Briča iekļaušana vīriešu valstsvienības kandidātu sarakstā daudziem basketbola draugiem rada divējādas emocijas, jo neapšaubāmi talantīgā basketbolista vecāki ir sabiedrībā labi zināmi cilvēki: māte – Anete Brice (kādreiz Muižniece) – viena no bijušajām sieviešu basketbola izlases līderēm un kādreizējā vīriešu valstsvienības galvenā trenera Kārļa Muižnieka māsa, bet tēvs – Ilmārs Artūrs Bricis - vīriešu valstsvienības šī gada atbalstītāju „Škoda” dīlera Latvijā "Karlo motors" pārstāvis.

Pēc triju debitantu pievienošanās Valmierā trenēsies 16 basketbolisti. Dāvis Bertāns vēl turpina ārstēt ceļgala saišu iekaisumu.

Nākamnedēļ Klaipēdā Latvijas komandai paredzētas pirmās pārbaudes spēles - 2. augustā ar Lietuvas studentu izlasi, bet 3. augustā ar Slovēnijas komandu.

Kasjauns.lv/Foto: fibaeurope.com