Futbols
2011. gada 19. augusts, 23:32

FIFA no 2014. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra diskvalificē Sīriju

Jauns.lv

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) no 2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra piektdien diskvalificēja Sīrijas izlasi, paziņoja Sīrijas Futbola federācija (SFF).

Sīrijas izlase diskvalificēta, jo tās sastāvā kvalifikācijas turnīra laikā tika iekļauts spēlētājs, kurš tajā nevarēja atrasties.

Sīrijas valstsvienība sev jau bija garantējusi vietu Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra pamatsacensībās, jo kvalifikācijas priekšsacīkstēs tā divu spēļu summā ar 6:1 pārspēja Tadžikistānu.

Tomēr vēlāk FIFA informēja Sīrijas Futbola federāciju, ka uzvara divu spēļu summā ar 2:0 tiks piešķirta Tadžikistānai, jo tadžiku futbola amatpersonas apgalvoja, ka Sīrijas pussargs Georgs Murads iepriekš spēlējis Zviedrijas izlasē.

Murads abu komandu pirmajā tikšanās reizē, laukumā dodoties no rezervistu soliņa, guva vārtus un laukumā izgāja arī otrajā mačā.

Pēc izmeklēšanas atklājās, ka Tadžikistānas amatpersonām bijusi taisnība un Sīrijas izlase saņēma diskvalifikāciju.

Līdz ar to 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra Āzijas zonas C apakšgrupā Tadžikistāna spēkosies ar Japānas, Uzbekistānas un Ziemeļkorejas valstsvienībām.

Tikmēr SFF prezidents Faruks Sarijehs paziņoja, ka iesniegts prasību Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), lai atceltu Murada diskvalifikāciju.

SFF prezidents apgalvo, ka viņam esot visi nepieciešamie dokumenti no Zviedrijas Futbola federācijas, lai Murads varētu pārstāvēt Sīrijas valstsvienību.

Murads Zviedrijas izlasi pārstāvēja 2005. gadā, kad pārbaudes spēlē ar Meksiku laukumā pavadīja 13 minūtes.

LETA