Basketbols
2011. gada 31. augusts, 18:18

Latvijas pretinieku cīņā Serbija pieveic Itāliju

Jauns.lv

Serbijas vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionāta B apakšgrupas, kurā spēlē arī Latvija, pirmās kārtas mačā trešdien ar rezultātu 80:68 (10:18, 25:11, 22:24, 23:15) pieveica Itālijas valstsvienību.

Spēles sākumā Itālijas izlase izvirzījās vadībā ar 7:0, taču otrās ceturtdaļas vidū Serbija pārņēma vadību, bet pēc pirmā puslaika serbiem bija sešu punktu pārsvars - 35:29. Otrā puslaika sākumā Serbija pārsvaru palielināja līdz 49:32, tomēr trešās ceturtdaļas vidū Itālija veica izrāvienu un pietuvojās līdz 53:57. Izšķirošo izrāvienu Serbija veica ceturtās ceturtdaļas sākumā, kad piecu minūšu laikā panāca 71:55. Atlikušajā spēles laikā Itālijai vairs neizdevās lauzt cīņas gaitu.

Uzvarētājiem šajā spēlē pa 15 punktiem guva Milošs Teodošičs un Milenko Tepičs, bet Itālijas izlases rindās Andrea Barnjāni izcēlās ar 22 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām.

Tikmēr ar smagu uzvaru turnīru trešdien sāka iepriekšējā Eiropas čempionāta spēcīgākā komanda Spānija, kas A apakšgrupas pirmās kārtas mačā ar 83:78 pieveica Polijas izlasi.

Šajā spēlē uzvarētājiem 29 punktus guva Po Gasols, bet Huans Karloss Navarro iekrāja 23 punktus. Savukārt Polijas izlasē rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Lukašs Košareks.

Vēl A grupā cīnīsies Turcija, Portugāle, Lietuva un Lielbritānija.

Savukārt C grupā spēkojas Melnkalne, Maķedonija, Grieķija, Bosnija un Hercegovina, Horvātija, kā arī Somija, bet D grupā spēlē Beļģija, Gruzija, Slovēnija, Bulgārija, Krievija un Ukraina.

LETA