Hokejs
2011. gada 13. novembris, 00:45

Somijas hokeja izlase Eirotūrē sagrauj Čehiju

Jauns.lv

Pārliecinošu uzvaru hokeja Eirotūres pirmā posma - "Karjala" kausa izcīņas - otrās kārtas spēlē sestdien izcīnīja turnīra mājiniece Somijas izlase, kas ar rezultātu 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) pieveica Čehijas valstsvienību.

Šajā spēlē divus vārtus guva Jarko Imonens, bet pa reizei precīzi meta arī Janne Pesonens un Janne Niskala.

Šī Somijai bija pirmā uzvara divās spēlēs, kas tai turnīra kopvērtējumā ar četriem punktiem ļauj ieņemt otro vietu. Savukārt Čehijas izlase piedzīvoja pirmo zaudējumu un ar trijiem punktiem atrodas trešajā pozīcijā.

Tikmēr pirmajā vietā ar pieciem punktiem atrodas Krievija, bet Zviedrijas izlase pagaidām cīnās bez punktiem, ieņemot ceturto pozīciju.

Kā ziņots, pirmās kārtas spēlēs Krievija ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā pieveica Somijas izlasi, bet Čehija ar 5:2 pārspēja Zviedrijas valstsvienību, kuras rindās turnīrā spēlē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Frēdriks Varjs.

Savukārt pirmajā otrās kārtas cīņā sestdien Krievijas hokejisti ar 4:1 pieveica Zviedriju.

Eirotūres pirmā posma pēdējās spēles tiks aizvadītas svētdien, kad čehi tiksies ar Krievijas izlasi, bet Somija cīnīsies pret Zviedrijas valstsvienību.

Šajā turnīrā spēlē trīs komandas, ar kurām nākamā gada pasaules čempionāta apakšgrupu sacensībās tiksies Latvijas izlase - Krievija, Zviedrija un Čehija.

Hokeja Eirotūrē ir četri posmi, kuros ik gadu piedalās Čehijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas izlases, kas pārsvarā veidotas no labākajiem Eiropā spēlējošajiem hokejistiem.

Pagājušajā gadā Eirotūres kopvērtējumā uzvaru ar 27 punktiem izcīnīja Krievija, Zviedrija ar 20 punktiem palika otrajā vietā, somi tika pie 13 punktiem, bet čehi ar 12 punktiem ieņēma ceturto vietu.

Pērn visos četros posmos triumfēja sacensību saimnieces.

Kā ziņots, Latvijas izlase sava jaunā galvenā trenera Teda Nolana vadībā pirmo oficiālo turnīru aizvadīs tikai februārī, kad komanda piedalīsies Eiropas Izaicinājuma kausa posmā Norvēģijā, kurā spēkosies ar vietējo valstsvienību, Dāniju un Franciju.

LETA