Martins Dukurs uzvar un pārraksta skeletona vēsturi
Citi sporta veidi

Martins Dukurs uzvar un pārraksta skeletona vēsturi

Jauns.lv

Latvijas skeletonists Martins Dukurs sestdien triumfēja Vinterbergas trasē Vācijā notikušajā Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā, kurā tika izmēģināts eksperimentāls sacensību formāts, tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas šosezon.

Martins Dukurs uzvar un pārraksta skeletona vēstur...

Savdabīgais sacensību formāts un nepatīkamo laika apstākļu dēļ pieļautā kļūda startē Tomsam Dukuram ļāva izcīnīt vien septīto vietu.
Savdabīgais sacensību formāts un nepatīkamo laika apstākļu dēļ pieļautā kļūda startē Tomsam Dukuram ļāva izcīnīt vien septīto vietu.

Savukārt Tomass Dukurs brauciena sākumā pieļāva nelielu kļūdu un ieņēma septīto vietu, finišā no sava brāļa atpaliekot par 1,43 sekundēm.

Pēc trijiem posmiem Pasaules kausa kopvērtējumā Martina Dukura kontā ir 675 punkti, Tretjakovs izcīnījis 610 punktus, bet uz trešo vietu ar 586 punktiem pakāpās Rommels. Savukārt Tomass Dukurs ar 578 punktiem šobrīd ieņem ceturto vietu.

Kā ziņots, piektdien notikušajā pirmajā kvalifikācijas braucienā Martins un Tomass Dukuri ieņēma attiecīgi pirmo un trešo vietu. Savukārt otro kvalifikācijas braucienu paspēja veikt astoņi no 20 skeletonistiem, bet pēc tam tas nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ tika atcelts.

Līdz ar to spēkā palika sportistu pirmajā braucienā sasniegtie rezultāti.

Jau vēstīts, ka Martins Dukurs pirmajā braucienā trasi veica 57,26 sekundēs, par 0,29 sekundēm apsteidzot Tretjakovu.

Savukārt Tomass Dukurs pirmo braucienu veica vēl par 0,09 sekundēm lēnāk.

Finālsacensībās sestdien pirmā brauciena rezultāts netika ņemts vērā, bet par posma uzvarētāju kļuva finālbrauciena labākā rezultāta īpašnieks - Martins Dukurs.

Kā ziņots, pirmajos divos šīs sezonas Pasaules kausa posmos pārliecinošas uzvaras izcīnīja pēdējo divu sezonu Pasaules kausa ieguvējs un Eiropas čempions, kā arī pagājušā gada pasaules čempions un 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu sudraba godalgas ieguvējs Martins Dukurs.

Savukārt viņa vecākais brālis Tomass Dukurs pirmajā posmā izcīnīja trešo vietu, bet otrajā - otro pozīciju.

Kā ziņots, Laplaņas trasē Francijā aizvadītajā otrajā posmā abi brāļi Dukuri otro reizi vēsturē kāpa uz goda pjedestāla diviem augstākajiem pakāpieniem.

Pasaules kausa ieskaitē šosezon notiks astoņi posmi, bet sezona februāra otrajā pusē noslēgsies ar pasaules čempionātu, kas risināsies Leikplesidas trasē ASV.


LETA/Foto: EPA/LETA, Lita Krone/LETA