Biedriņš "sausā", "Warriors" pieveic spēcīgos "Bulls"
Basketbols
2011. gada 27. decembris, 08:55

Biedriņš "sausā", "Warriors" pieveic spēcīgos "Bulls"

Jauns.lv

NBA regulārā čempionāta otrajā spēlē bez punktiem palika latviešu centra spēlētājs Andris Biedriņš, bet Goldensteitas "Warriors" savā laukumā ar 98:91 (30:22, 27:19, 21:20, 21:30) uzvarēja pagājušās sezonas regulārā čempionāta spēcīgāko vienību Čikāgas "Bulls".

Biedriņš maču sāka savas komandas sākumsastāvā, laukumā pavadot 13 minūtes un 41 sekundi, kuru laikā latvietis kļūdījās visos četros veiktajos divpunktu metienos.

Biedriņa kontā četras atlēkušās bumbas, trīs pārtvertas bumbas, viens bloķēts metiens un divas piezīmes.

Uzvarētāju labā 26 punktus guva Monta Ellis, Deivis Lī izcēlās ar 22 gūtajiem punktiem, bet Stīvena Karija kontā 21 punkts un desmit rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Bulls" rindās pagājušās sezonas vērtīgākais spēlētājs Deriks Rouzs spēli pabeidza ar 13 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, kamēr rezultatīvākais komandā ar 22 gūtajiem punktiem bija Luols Dengs.

Jau ziņots, ka jaunās sezonas pirmajā spēlē "Warriors" svētdien ar 86:105 savā laukumā zaudēja Losandželosas "Clippers" vienībai, Biedriņam tiekot pie desmit gūtajiem punktiem.

Aizvadītās sezonas NBA regulārā čempionāta Rietumu konferencē "Warriors" komanda ar 36 panākumiem 82 spēlēs ierindojās 12. vietā, neiekļūstot izslēgšanas turnīrā.

NBA klubu īpašnieki un spēlētāji 8.decembrī oficiāli apstiprināja jauno kolektīvo līgumu, kas pārtrauca kopš 1.jūlija ilgušo lokautu.

Jaunajai NBA sezonai bija plānots sākties 1.novembrī, tomēr tagad saspiestā kalendārā katra no komandām aizvadīs pa 66 mačiem - 48 no tiem klubiem būs pret savas konferences komandām.

Regulārais čempionāts noslēgsies 26.aprīlī, bet divas dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles.

Iepriekšējais NBA lokauts notika 1998./1999.gada sezonā, kad regulārais čempionāts tika saīsināts no 82 līdz 50 spēlēm. Sezonā arī nenotika NBA Visu zvaigžņu spēle, un amerikāņi nevarēja pārstāvēt savu valstsvienību 1998.gada pasaules čempionātā.

 

Kasjauns.lv/ LETA/Foto: AFP/LETA