„Juniors” Latvijas hokeja čempionātam piesaka Podziņu, Upīti un citus

„Juniors” Latvijas hokeja čempionātam piesaka Podziņu, Upīti un citus

Jauns.lv

Latvijas hokeja čempionātam "Juniors", kas ikdienā startē arī MHL B divīzijas turnīrā, startam vietējā čempionātā pieteikusi vairākus MHL A divīzijas komandas "Rīga" un pat Rīgas „Dinamo” spēlētājus, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

„Juniors” Latvijas hokeja čempionātam piesaka Podz...
Ainārs Podziņš pagaidām šajā sezonā oficiālos mačos ir piedalījies vienīgi KHL čempionātā.
Ainārs Podziņš pagaidām šajā sezonā oficiālos mačos ir piedalījies vienīgi KHL čempionātā.

"Juniors" komanda dalībai vietējā čempionātā pieteikusi vārtsargus Kristeru Gudļevski un Jāni Auziņu, aizsargus Paulu Zvirbuli, Edgaru Dīķi un Mārtiņu Jakovļevu, kā arī uzbrucējus Dāvi Straupi, Ņikitu Jevpalovu, Robertu Lipsbergu, Juri Upīti, Miku Indraši un Aināru Podziņu.

31. janvāris ir pēdējā diena, kad virslīgas klubi savos sastāvos var izdarīt pēdējās izmaiņas

Nedēļu pirms pāreju perioda beigām visi klubi vienbalsīgi atbalstīja ierosinājumu veikt izmaiņas sacensību reglamentā, kur tagad teikts, ka katrā no komandām atļauts pieteikt ne vairāk par 30 hokejistiem, neskaitot spēlētājus, kuri dzimuši 1992.-1995. gadā. Iepriekš šis punkts attiecās uz 1994.-1995. gadā dzimušajiem hokejistiem.

Tāpat papildināta reglamenta sadaļa "Dalībnieki", kur tagad teikts, ka no 1.februāra komandās, kuras startē Latvijas atklātajā čempionātā un vēl kādā citu valsts čempionātā, abos drīkst spēlēt visi 1992.-1995. gadā dzimušie hokejisti, kā arī pieci laukuma spēlētāji un viens vārtsargs, kuri dzimuši 1991. gadā un vecāki.

Aktīva pirms pāreju perioda beigām bija arī valsts čempionvienība "Liepājas metalurgs 2", kura no pirmās komandas, kas startē Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ), pieteica vārtsargu Jāņi Kalniņu, aizsargu Gunāru Gipteru, kā arī uzbrucējus Gunāru Skvorcovu un Jāni Straupi. Tāpat komandas sastāvā pieteikts Artūrs Kuzmenkovs, kurš pārstāv "Rīga" komandu MHL A divīzijas čempionātā.

Tikmēr čempionāta līderu "Ozolnieki/Monarch" sastāvu ir papildinājis iepriekš Zviedrijā spēlējušais Kristaps Kuplais.

Lai nerastos interešu konflikts, līdz "Juniors" un "Rīga 95" komandu izkrišanai no izslēgšana turnīra "Ozolnieki/Monarch" sastāvā nespēlēs pieteiktie minēto vienību treneri Aigars Cipruss un Andrejs Ignatovičs.

Savukārt "JLSS/Zemgale" komanda savas rindas pirms izslēgšanas spēlēm pastiprinājusi ar "Juniors" aizsargu Miku Komulu, kurš atgriezies savā bijušajā klubā.

Čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijā ar 64 punktiem 26 spēlēs pašlaik atrodas "Ozolnieki/Monarch" komanda. Otrā ar 58 punktiem 26 spēlēs ir "Liepājas metalurgs 2", kurai ar 55 punktiem seko "SMScredit.lv", 50 punktus izcīnījusi "Juniors" komanda, bet vēl par punktu mazāk ir JLSS/"Zemgale" kontā.

Kā ziņots, Latvijas atklātajā čempionātā šosezon pirmo reizi kopš 1947.gada startē desmit komandas.

Komandas, kas regulārajā čempionātā ierindosies pirmajās divās vietās, izslēgšanas spēles sāks no pusfināla. Ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kuras ierindosies no 3. līdz 6.vietai, bet Lietuvas komanda Elektrēnu "Enerģija" izslēgšanas spēlēs nepiedalīsies.

Izslēgšanas turnīrs startēs marta vidū.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā "Liepājas metalurgs 2", kuram pievienojās spēcīgākie "Liepājas metalurga" komandas hokejisti, ar 4-0 pieveica "Ozolnieki/Monarch".

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA