Citi sporta veidi
2012. gada 14. februāris, 18:48

14 gadu vecā tenisiste Ostapenko debijas sacensībās pieaugušo konkurencē iekļūst pamatturnīrā

Jauns.lv

Latvijas jaunais tenisa talants Aļona Ostapenko ar divām uzvarām debitējusi pieaugušo sacensībās, kvalificējoties Tallinas ITF 10 000 turnīra pamatsacensībām.

14 gadus vecā Ostapenko, kura pašlaik ir viena no labākajām Eiropas jaunajām tenisistēm, Tallinas turnīru sāka no kvalifikācijas un tika pie divām uzvarām - sākotnēji viņa ar 6-3, 6-1 pieveica WTA rangā neesošo dānieti Mariju Jespersenu, bet izšķirošajā, otrajā, kārtā ar 6-4, 6-4 pārspēja kvalifikācijā ar ceturto numuru izlikto slovākieti Šantalu Skamlovu, kura WTA rangā atrodas 1171. pozīcijā.

Kā ziņots, gada sākumā Ostapenko debitēja Austrālijas atklātā čempionāta junioru sacensībās, kurās arī bija viena no jaunākajām tenisistēm. Toreiz vienspēlēs viņa aizkļuva līdz otrajai kārtai, bet dubultspēlēs zaudēja ceturtdaļfinālā.

Tallinas turnīra kvalifikācijā piedalījās sešas Latvijas tenisistes, bet pamatturnīram spēja kvalificēties vēl vienīgi Madara Straume.

Šobrīd WTA vienspēļu rangā neesošā Straume sākotnēji ar 6-1, 6-1 sagrāva krievieti Gaļinu Bikovu, bet otrajā cīņā ar 6-2, 6-2 tikai nedaudz mazāk pārliecinoši pārspēja mājinieci Kadi Ilvesu. Arī neviena no Straumes pretiniecēm šobrīd WTA rangā neatrodas.

Pamatturnīra pirmajā kārtā Ostapenko spēkosies ar krievieti Maju Gaverovu, kura WTA rangā pašlaik atrodas 629. pozīcijā, bet Straumi sagaida mačs ar austrieti Žanīni Prentneri, kura rangā ieņem 733. vietu.

Pie vienspēļu ranga punktiem tenisistes tiks vien par pamatturnīra pirmās kārtas pārvarēšanu.

Tikmēr kvalifikācijas otrajā kārtā zaudējumu piedzīvoja Latvijas tenisiste Adrija Runča, bet jau pirmajās cīņās neveiksmes cieta Anastasija Trubiča, Adriana Bļinova un Katrīna Andržejevska.

Dubultspēļu sacensībās no Latvijas tenisistēm piedalīsies vienīgi Straume, kura pārī ar krievieti Anastasiju Rudakovu pirmajā mačā tiksies ar čehieti Sandru Honigovu un Aliaksandru Sasnoviču no Baltkrievijas.

LETA