Jaunā NBA superzvaigzne Lins tomēr iekļauts NBA debitantu mačā. VIDEO
Basketbols

Jaunā NBA superzvaigzne Lins tomēr iekļauts NBA debitantu mačā. VIDEO

Jauns.lv

Jaunajai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigznei Džeremijam Linam tomēr būs iespēja piedalīties Visu Zvaigžņu spēlē nedēļas nogalē, jo viņš iekļauts sastāvā debitantu mačam.

Jaunā NBA superzvaigzne Lins tomēr iekļauts NBA de...
Jaunā uzlecošā NBA zvaigzne Džeremijs Lins.
Jaunā uzlecošā NBA zvaigzne Džeremijs Lins.

Tāpat Lins palīdzēs savam komandas biedram Ņujorkas "Knicks" komandā Imenam Šampertam "slam-dunk" konkursā.

Lins savu fantastisko sniegumu sāka demonstrēt tikai pēc tam, kad sastāvs 24.februārī gaidāmajam debitantu mačam jau bija paziņots. Kā ziņots, viņš pirmajās piecās spēlēs, kuras sāka sākumsastāvā, guva 136 punktus, kas ir labākais rādītājs līgas vēsturē.  

Gan ASV, gan Ķīnā un Lina etniskajā dzimtenē Taivānā sākusies "Linomānija". Viņš kļuvis par slavenāko Hārvarda universitātes absolventu, un pat ASV prezidents Baraks Obama atzinis, ka ir spēlētāja fans.

Kaut NBA komisārs Deivids Sterns ilgstoši apgalvoja, ka Lins nesaņems īpašu ielūgumu uz Visu Zvaigžņu spēli, tomēr viņš iekļauts sastāvā dalībai debitantu mačā.

Līdz šim NBA debitantu mačā pirmgadnieki sacentās pret otro gadu spēlējošajiem basketbolistiem, tomēr šogad pirmoreiz izveidotas jauktās komandas. Par to kapteiņiem kļuvušas kādreizējās NBA zvaigznes Čārlzs Bārklijs un Šakils O'Nīls.

Tikmēr "Knicks" komanda, lielā mērā pateicoties Lina sniegumam, izcīnījusi septiņas uzvaras pēc kārtas. Piektdien Ņujorkas klubs centīsies uzvaru sēriju turpināt, kad savā laukumā uzņems pieticīgo Ņūorleānas "Hornets" vienību.

Panākumu sērija palīdzējusi "Knicks" komandai iegūt 50% attiecību turnīra tabulā - 15 uzvaras un 15 zaudējumi.

Kopš "Linomānijas" sākuma "Knicks" spēļu televīzijas skatījumu statistika pieaugusi par 70%, bet mājaslapas apmeklējums audzis pat par 550%. Tikmēr pieprasījums pēc viņa spēļu krekliem ir lielāks nekā piedāvājums.

Pirms šīs sezonas Linu atlaida gan Goldensteitas "Warriors", gan Hjūstonas "Rockets", bet iespēja pierādīt sevi "Knicks" rindās viņam radās pēc tam, kad traumu bija guvis Karmelo Entonijs, bet Amare Stademaiers devās uz brāļa bērēm. Neskatoties uz Stademaiera atgriešanos laukumā, Lina sniegums nekļuva mazāk iespaidīgs, bet Entonijs laukumā varētu atgriezties šajā nedēļas nogalē, kad svētdien "Knicks" spēkosies ar NBA čempionvienību Dalasas "Mavericks".

Lina popularitāti Taivānā apliecina tas, ka viņa etniskā dzimtene jau izplatījusi īpašu paziņojumu, kurā vēlas, lai basketbolists piekrīt piedāvājumam kļūt par valsts goda pilsoni. Pats Lins paziņojis, ka plāno apmeklēt Taivānu pēc šīs sezonas.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā 23 gadus vecais Lins debitēja NBA, pārstāvot Goldensteitas "Warriors" komandu, kurā spēlē latvietis Andris Biedriņš, taču neilgi pirms šīs sezonas sākuma decembrī viņš tika ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā, jo "Warriors" bija jāatbrīvo vieta komandas kopējās algas izmaksās, lai nodrošinātu centra Deandrē Džordana pakalpojumus.

"Warriors" piedāvāto līgumu Džordanam pārsolīja Losandželosas "Clippers" komanda, bet viņa vietā Goldensteitas klubs noslēdza līgumu ar daudzu kritizēto centra spēlētāju Kvami Braunu.

Tikmēr Linu no neaizsargāto spēlētāju saraksta savā īpašumā ieguva Hjūstonas "Rockets" komanda, kas drīz vien ievietoja viņu atpakaļ neaizsargāto spēlētāju sarakstā, lai atbrīvotu vietu kanādiešu centram Semjuelam Delambēram.

Lai arī "Warriors" pauda vēlmi Linu atgūt, aizsargs izlēma pārcelties uz "Knicks" komandu. Lins pagājušajā sezonā 29 regulārā čempionāta spēlēs guva vidēji tikai 2,6 punktus un veica 1,4 rezultatīvas piespēles.

NBA Austrumu konferences kopvērtējumā "Knicks" ar 15 uzvarām 30 spēlēs pakāpusies uz astoto vietu.

Džeremijs Lins šokējis visu basketbola pasauli – video:

LETA/Foto: AFP/LETA