Hokejs

Trīs Latvijas atklātā hokeja čempionāta klubi joprojām nav samaksājuši dalības maksu

Jauns.lv

Trīs Latvijas atklātā hokeja čempionāta klubi joprojām nav samaksājuši dalības maksu par dalību šīgada čempionātā, secinājis čempionāta direktorāts.

Trīs Latvijas atklātā hokeja čempionāta klubi jopr...

Šīs komandas ir "Ozolnieki/Monarch", "Juniors" un "Rīga/Prizma".

Klubiem dalības maksa jāiemaksā līdz 22.martam. Nesamaksāšanas gadījumā komandām tiks piešķirts tehniskais zaudējums.

Kā liecina sacensību reglaments, dalības maksa par startu čempionātā ir 500 lati. Tie Latvijas Hokeja federācijas (LHF) bankas kontā komandām bija jāieskaita līdz pagājušā gada 15.septembrim.

"Ozolnieki/Monarch" ar 91 punktu 36 spēlēs čempionāta kopvērtējumā ieņem pirmo vietu. Vienība jau ir garantējusi uzvaru regulārajā čempionātā.

Savukārt "Juniors" un "Rīga/Prizma" komandas, kuras šosezon sacenšas arī Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas turnīrā, ar attiecīgi 65 punktiem 34 spēlēs un 43 punktiem 36 mačos atrodas ceturtajā un sestajā pozīcijā.

Tikmēr LHF valde, ņemot vērā Latvijas atklātā hokeja čempionāta un MHL B divīzijas turnīra izslēgšanas spēļu kalendāra sakritības, nolēma izmainīt vairāku "Juniors" komandas paredzēto spēļu laikus. Jau zināms, ka "Juniors" Latvijas čempionāta regulārajā sezonā ieņems ceturto vietu un tai būs jātiekas ar pozīciju zemāk palikušo JLSS/"Zemgale" vienību. Nolemts, ka šīs komandas savstarpēji tiksies 15., 16., 18., 19. un 21. martā.

Zīmīgi, ka 14.martā "Juniors" komandai savā laukumā jāaizvada MHL B divīzijas ceturtdaļfināla sērijas trešā spēle ar Krievijas komandu Ņeftekamskas "Batir". Savukārt, ja "Juniors" šajā mačā uzvarēs, tai plānots mačs arī dienu vēlāk.

Tāpat "Juniors" komanda atzinusi, ka nespēs laicīgi izspēlēt divas atlikušās Latvijas čempionāta regulārās sezonas spēles ar Lietuvas komandu Elektrēnu "Enerģija", tāpēc saņems attiecīgus sodus.

LHF valde uzsvēra, ka "Juniors" dalība Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēs pozitīvi ietekmēs Latvijas U-18 izlases gatavošanos pasaules čempionātam.

Kā ziņots, Latvijas atklātajā čempionātā šosezon pirmo reizi kopš 1947.gada startē desmit komandas.

Komandas, kas regulārajā čempionātā ierindosies pirmajās divās vietās ("Ozolnieki/Monarch un "SMScredit.lv"), izslēgšanas spēles sāks no pusfināla. Ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kuras ieņems 3. līdz 6.vietu, bet Lietuvas komanda Elektrēnu "Enerģija" izslēgšanas spēlēs nepiedalīsies arī kvalificēšanās gadījumā.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā "Liepājas metalurgs 2", kuram pievienojās spēcīgākie "Liepājas metalurga" komandas hokejisti, ar 4-0 pieveica "Ozolnieki/Monarch".

LETA