Malkins kļūst par NHL regulārā čempionāta rezultatīvāko spēlētāju
Hokejs

Malkins kļūst par NHL regulārā čempionāta rezultatīvāko spēlētāju

Jauns.lv

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sestdien kļuva Pitsburgas "Penguins" krievu uzbrucējs Jevgēņijs Malkins.

Malkins kļūst par NHL regulārā čempionāta rezultat...
Jevgēņijs Malkins regulāro sezonu pabeidzis ar 109 rezultativitātes punktiem.
Jevgēņijs Malkins regulāro sezonu pabeidzis ar 109 rezultativitātes punktiem.

Malkins 75 regulārā čempionāta spēlēs guva 50 vārtus un izpildīja 59 piespēles, kopumā iekrājot 109 rezultativitātes punktus.

Līdz ar to Malkins otro reizi karjerā saņems Kanādas hokeja leģendas Ārta Rosa vārdā nosaukto trofeju, kas tiek piešķirta NHL regulārā čempionāta rezultatīvākajam spēlētājam.

Par otro rezultatīvāko spēlētāju regulārajā čempionātā kļuva Tampabejas "Lightning" uzbrucējs Stīvens Stemkoss, kura kontā 60 vārti un 37 piespēles, bet trešajā vietā palika Filadelfijas "Flyers" uzbrucējs Klods Žirū, kurš guva 28 vārtus un veica 65 rezultatīvas piespēles.

Stemkoss ar 60 precīziem metieniem kļuva par regulārā čempionāta labāko vārtu guvēju, līdz ar to viņš savā īpašumā saņems par godu aizvadītā gadsimta vidus kanādiešu hokeja zvaigznei Morisam Rišāram izveidoto balvu.

Šo balvu Stemkoss saņems otro reizi karjerā, kā arī otro sezonu pēc kārtas.

Zīmīgi, ka Stemkoss kļuva par pirmo hokejistu kopš 2007./2008.gada sezonas, kurš regulārajā čempionātā spējis gūt vismaz 60 vārtus.

Par otro labāko vārtu guvēju NHL regulārajā čempionātā kļuva jau pieminētais Malkins, bet trešais palika Ņujorkas "Rangers" uzbrucējs Marians Gaboriks, kura rēķinā 41 precīzs metiens.

Tikmēr Viljama Dženingsa trofeju kā regulārajā čempionātā vismazāk ripas savos vārtos ielaidušie vārtsargi saņems abi Sentluisas "Blues" komandas pārstāvji - Braiens Eliots un Jaroslavs Halaks. Viņi šosezon ielaida pa 165 ripām.

Abi vārtsargi Dženingsa trofeju saņems pirmo reizi karjerā.

Šīs un pārējās labāko spēlētāju un komandu balvas to ieguvējiem tiks piešķirtas svinīgā ceremonijā, kas notiks pēc Stenlija kausa izcīņas beigām.

Kā ziņots, NHL regulārais čempionāts noslēdzās sestdien un Stenlija kausa izcīņas spēlēs izdevās iekļūt arī latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētājai Otavas "Senators" komandai, kas Austrumu konferences kopvērtējumā ar 92 punktiem 82 spēlēs izcīnīja astoto vietu un konferences ceturtdaļfinālā tiksies ar Ņujorkas "Rangers".

Pārējos Austrumu konferences ceturtdaļfināla dueļos pagājušās sezonas Stenlija kausa ieguvēji Bostonas "Bruins" spēlēs pret Vašingtonas "Capitals", Ņūdžersijas "Devils" hokejisti tiksies ar Floridas "Panthers", bet "Penguins" samēros spēkus ar "Flyers".

Savukārt Rietumu konferences ceturtdaļfinālā regulārā čempionāta spēcīgākā komanda Vankūveras "Canucks" tiksies ar Losandželosas "Kings", "Blues" spēlēs pret Sanhosē "Sharks", Fīniskas "Coyotes" cīnīsies ar Čikāgas "Blackhawks", bet Nešvilas "Predators" spēkosies ar Detroitas "Red Wings".

Jau vēstīts, ka "Canucks" kā regulārā čempionāta spēcīgākā komanda savā īpašumā ieguva Prezidenta kausu, šo trofeju izpelnoties otro sezonu pēc kārtas.

LETA/Foto: AFP/LETA