Hokejs
2012. gada 6. maijs, 18:24

Somijas hokeja izlase minimāli pieveic Slovākiju

Jauns.lv

Smagu uzvaru pasaules hokeja čempionāta spēlē svētdien izcīnīja viena no sacensību saimniecēm Somija, kas tikai ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) pārspēja Slovākiju.

Vienīgos vārtus šajā mačā jau astotajā minūtē guva Janne Pesonens.

Zīmīgi, ka visā mačā vairāk metienus pa vārtiem izdarīja Slovākija - 26:22 -, tomēr pie "sausās" spēles tika mājinieku vārtsargs Petri Vehanens.

Pirmajās divās trešdaļās Slovākija "nomētāja" pretiniekus ar attiecību 23:14. Trešajā spēles daļā slovāki īsā laikā nopelnīja trīs noraidījumus un izcīnīt neizšķirtu viņiem tā arī neizdevās.

Kā ziņots, pirms tam pirmajā kārtā pagājušā gada čempionvienība Somija ar identisku rezultātu 1:0 pieveica Baltkrieviju, bet Slovākija minimāli ar 2:3 atzina spēcīgās Kanādas pārākumu.

Zīmīgi, ka, gatavojoties šī gada pasaules čempionātam, Slovākijas valstsvienība zaudēja septiņās pārbaudes spēlēs pēc kārtas un izcīnīja tikai vienu uzvaru.

Kā ziņots, pirms tam svētdien Helsinku grupā pie savas pirmās uzvaras pasaules čempionātā tika Francijas valstsvienība, kas ar rezultātu 6:3 (3:1, 1:1, 2:1) pieveica sacensību pastarīti Kazahstānu.

Šajā mačā līdz 15.minūtei Francija spēja izvirzīties vadībā ar 3:0, tomēr trešās trešdaļas pirmajā minūtē kazahi jau samazināja pārsvaru līdz 3:4. Spēles beigu daļā gan Francija nospēlēja pietiekoši pārliecinoši, uzvaru neatdodot.

Uzvarētājiem ar diviem precīziem metieniem vairākumā izcēlās aizsargs Kevins Hekvefeils, bet pa reizei precīzi bija Nikolā Bešs, Saša Treils, Žiljēns Derosjērs un Pjērs-Eduārs Belemārs.

Savukārt Kazahstānai ar gūtajiem vārtiem palīdzēja Vadims Krasnoslobodcevs, Fjodors Polišuks un Talgats Žajlauovs.

Šajā mačā Francijai bija arī ievērojams pārsvars metienu attiecībā - 41:23.

Kā ziņots, pirmajos mačos Francija, izrādot cienīgo pretestību, ar 2:7 zaudēja ASV valstsvienībai, bet Kazahstāna ar 1:5 piekāpās Šveicei.

Vēl vienā šīs grupas spēlē plkst.20.15 Šveices hokejisti tiksies ar Baltkrieviju.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

LETA