Citi sporta veidi
2012. gada 11. maijs, 17:44

Apstiprināts Latvijas izlases sastāvs dalībai Pasaules šaha olimpiādē

Jauns.lv

Latvijas Šaha federācijas (LŠF) valde apstiprinājusi Latvijas izlases sastāvu dalībai Pasaules šaha olimpiādē, vēsta LŠF.

Turnīrs no 27.augusta līdz 10.septembrim norisināsies Stambulā.

Latvijas izlases vīriešu komandā iekļuvuši reitingu līderi lielmeistari Aleksejs Širovs, Normunds Miezis, Arturs Neikšāns un Latvijas čempionāta uzvarētājs starptautiskais meistars Vitālijs Samoļins.

Savukārt LŠF valde nolēma izlasē iekļaut arī lielmeistaru Ilmāru Starostītu.

Tikmēr sieviešu komandā spēlēs lielmeistares ar augstākajiem starptautiskajiem reitingiem - Laura Rogule, Ilze Bērziņa un Dana Reizniece-Ozola. Viņām pievienosies arī Ingūna Erneste, kura izcīnīja trešo vietu Latvijas čempionātā un bija labākā starp izlases kandidātēm.

Tāpat sieviešu komandas sastāvā ar LŠF valdes lēmumu iekļuata arī starptautiskā meistare Katrīna Šķiņķe.

"Esam apstiprinājuši spēcīgu komandas sastāvu un olimpiādē ceram uz labiem rezultātiem, taču svarīgākais ir nevis uzvarēt, bet piedalīties un godam sacensties ar pasaules vadošajiem šaha meistariem," izteicās LŠF prezidents Pēteris Šmidre. "Izlases spēlētāji ir tiešām pašlaik spēcīgākie šahisti Latvijā, kas var sagādāt mums visiem patīkamus pārsteigumus."

Pasaules šaha olimpiāde ir lielākais gada notikums šaha dzīvē, un tajā piedalās vairāk nekā 130 valstu vienības. Olimpiāde notiek ik pēc diviem gadiem un šogad tiks svinēta Pasaules šaha olimpiādes 40.gadadiena.

LETA