Samoilovs/Sorokins EČ finālposma grupu turnīru noslēdz ar trešo uzvaru trīs spēlēs
Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins EČ finālposma grupu turnīru noslēdza ar trijām uzvarām trīs spēlēs.
Citi sporta veidi
2012. gada 31. maijs, 21:08

Samoilovs/Sorokins EČ finālposma grupu turnīru noslēdz ar trešo uzvaru trīs spēlēs

Jauns.lv

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins ceturtdien Nīderlandē guva vēl vienu uzvaru Eiropas čempionāta (EČ) finālposma grupas kārtā, to pabeidzot ar trīs panākumiem trīs spēlēs, savukārt citā cīņā pirmo zaudējumu turnīrā piedzīvoja Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, liecina rīkotāju informācija.

Samoilovs/Sorokins divos setos ar 2:0 (21:14, 21:15) pārspēja Krievijas pāri Jaroslavu Koškarevu/Konstantīnu Semjonovu, bet pēdējā spēlē grupā ar 2:0 (21:15, 21:15) uzvarēja norvēģus Iveru Horemu/Geiru Eitunu. Jau vēstīts, ka pirmajā spēlē Samoilovs/Sorokins trešdien pārspēja čehus Janu Dumeku/Martinu Tihiju. Latvijas duets grupu kārtu noslēdza pirmajā vietā un uzreiz iekļuva astotdaļfinālā.

Savukārt Pļaviņam/Šmēdiņam pēc uzvaras pirmajā spēlē pār grieķiem Georgiu Kotsiliani/Niku Zupani sekoja divi zaudējumi ceturtdien - ar 1:2 (22:20, 22:24, 10:15) pret Polijas duetu Mihalu Kadziolu/Jakubu Šalankeviču un 0:2 (13:21, 20:22) pret šveiciešiemPatriku Hoišeru/Džefersonu Bellagvardu. Pļaviņš/Šmēdiņš ar vienu uzvaru iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur cīņu piektdien sāks no pirmās kārtas, kurā uzvarot tiks nodrošināta vieta astotdaļfinālā.

Sievietēm grupas turnīru ar trīs zaudējumiem trīs spēles noslēdza Inguna Minusa un Inese Jursone. Trešdien viņas zaudēja beļģietēm Lizbetei Muā/Katrinai Gīlenai un Vācijas pārim Katrinai Holtvikai/Ilkei Zemlerei, bet ceturtdien ar 1:2 (20:22, 21:17, 12:15) zaudēja arī Čehijas volejbolistēm Martinai Bonerovai/Barborai Hermanovai. Latvijas volejbolistes grupā palika pēdējās un izslēgšanas cīņās neiekļuva, turnīrā ierindojoties dalītā 25. vietā.

EČ Hāgā ilgs līdz svētdienai.

BNS/Foto: FIVB.org