Basketbols
2012. gada 5. jūlijs, 09:38

Lietuvas basketbola izlase zaudē Nigērijai olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā

Jauns.lv

Negaidītu zaudējumu Venecuēla notiekošā Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas pēdējā spēlē trešdien piedzīvoja Lietuvas vīriešu basketbola izlase, tomēr tas neliedza tai iekļūt ceturtdaļfinālā.

Aizvadītajā mačā lietuvieši ar rezultātu 80:86 (20:20, 18:21, 19:26, 23:19) piekāpās Nigērijas valstsvienībai.

Šajā spēlē rezultatīvākais Lietuvas izlasē ar 22 punktiem bija Lins Kleiza, bet ar 14 punktiem izcēlās Šarūns Jasikēvičs.

Savukārt uzvarētājiem ar 20 punktiem palīdzēja Deriks Obasohans.

Kā ziņots, B apakšgrupas pirmajā cīņā Lietuva ar 100:82 pārspēja sacensību saimnieci Venecuēlu, kas pirms tam ar 71:69 pieveica Nigēriju.

Šīs grupas noslēguma kopvērtējumā visām trim komandām bija pa vienai uzvarai divos mačos, bet pirmās divas vietas, kas garantēja vietu turnīra ceturtdaļfinālā, ieņēma Lietuva un Nigērija.

Turnīrā kopumā startēja 12 komandas, kas bija sadalītas četrās apakšgrupās. Pēc viena apļa izspēles katras grupas divas spēcīgākās komandas sasniedza ceturtdaļfinālus, bet šo cīņu uzvarētāji automātiski kvalificēsies Olimpiādei. Savukārt ceturtdaļfinālu zaudētāji sadalīs vēl vienu ceļazīmi uz Londonu.

Ceturtdaļfinālā Lietuvas izlase spēkosies ar Puertoriko, bet Nigērijas basketbolisti spēlēs pret Grieķiju.

Savukārt pārējos divos ceturtdaļfināla dueļos Krievija tiksies ar Angolu, kamēr Maķedonijas izlase tiksies ar Dominikānas Republikas komandu.

Ceturtdaļfināla spēles risināsies piektdien.

Londonas olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā spēlēs 12 komandas. Tam jau ir kvalificējusies mājinieku Lielbritānijas izlase, esošie pasaules čempioni ASV basketbolisti, Āfrikas čempioni Tunisija, Dienvidamerikas pārstāvji Argentīna un Brazīlija, Okeānijas čempioni Austrālija, Eiropas pārstāvji Spānija un Francija, kā arī Āzijas spēcīgākā vienība Ķīna.

Londonas Olimpiādes vīriešu basketbola turnīrs norisināsies no 28.jūlija līdz 12.augustam.

LETA