Daugavpils "Daugava" pirmajā UEFA Eiropas līgas spēlē izbraukumā uzvar Mariampoles "Sūduva"
Vienīgo vārtu autors Andrejs Kovaļovs.
Futbols
2012. gada 5. jūlijs, 21:29

Daugavpils "Daugava" pirmajā UEFA Eiropas līgas spēlē izbraukumā uzvar Mariampoles "Sūduva"

Jauns.lv

Latvijas futbola klubs Daugavpils "Daugava" UEFA Eiropas līgas turnīra pirmās kvalifikācijas kārtas pirmajā spēlē ceturtdien ar rezultātu 1:0 (0:0) izbraukumā pieveica Latvijas vārtsarga Pāvela Davidova pārstāvēto Lietuvas vienību Mariampoles "Sūduva".

Vienīgos vārtus cīņas 87.minūtē guva Andrejs Kovaļovs.

Spēles pirmajā puslaikā īpaši liels pārsvars laukumā piederēja "Sūduva" vienībai. Arī otrajā puslaikā pārsvars bija mājiniekiem, bet "Daugava" izmantoja vienu no retajām iespējām un tika pie uzvaras.

Savukārt Davidovs mājinieku vārtos aizvadīja visas 90 minūtes.

Atbildes mačs notiks pēc nedēļas Daugavpilī. Nākamajā kārtā iekļūs komanda, kas izcīnīs uzvaru divu spēļu summā.

Ja Daugavpils klubam izdosies iekļūt otrajā kvalifikācijas kārtā, tad tajā pretiniekos būs Serbijas komanda Novisadas "Vojvodina", kas turnīrā iesaistīsies tieši no otrās kārtas.

Tāpat ceturtdien kvalifikācijas pirmās kārtas pirmo spēli aizvadīs arī cita Latvijas komanda "Liepājas metalurgs", kas izbraukumā spēkosies ar Sanmarīno klubu Montedžardīno "La Fiorita".

"Liepājas metalurgs", pārvarot "La Fiorita" vienības barjeru, otrajā kvalifikācijas kārtā tiksies ar Polijas klubu Varšavas "Legia".

Kā ziņots, Liepājas un Daugavpils klubi Latvijas virslīgas čempionātu pagājušajā sezonā noslēdza attiecīgi otrajā un trešajā vietā. Tikmēr "La Fiorita" futbolisti triumfēja vietējā kausa izcīņas turnīrā, bet "Sūduva" Lietuvas čempionātu noslēdza kopvērtējuma trešajā vietā.

Savukārt pagājušās sezonas Latvijas kausa ieguvēji "Skonto" Eiropas līgas turnīrā iesaistīsies no otrās kvalifikācijas kārtas, kurā spēkosies ar Horvātijas komandu Splitas "Hajduk".

Otrās kvalifikācijas kārtas cīņas tiks izspēlētas 19. un 26.jūlijā. Trešajā kārtā iekļūs uzvarētāji divu spēļu summā.

Turnīra trešās kvalifikācijas kārtas uzvarētāji iekļūs "play-off" kārtā, kuras spēcīgākās vienības nodrošinās sev vietu Eiropas līgas grupu turnīrā.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA