Samoilovs/Sorokins iekļūst olimpisko spēļu astotdaļfinālā
Neskatoties uz neveiksmīgo pēdējo apakšgrupas spēli Aleksandrs Samoilovs (attēlā) un Ruslans Sorokins jau iekļuvuši starp 16 labākajiem Londonas olimpiskajās spēlēs.
Citi sporta veidi
2012. gada 2. augusts, 14:05

Samoilovs/Sorokins iekļūst olimpisko spēļu astotdaļfinālā

Jauns.lv

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins ceturtdien iekļuva Londonas olimpisko spēļu astotdaļfinālā.

Samoilovs/Sorokins grupu turnīru noslēdza jau trešdien, taču tas, vai Latvijas sportisti iekļuvuši astotdaļfinālā, noskaidrojās tikai ceturtdien, kad viņiem labvēlīgi noslēdzās A apakšgrupas spēle, kurā brazīlieši Alisons Čeruti un Emanuels Regu ar rezultātu 2-0 (26:24, 21:18) pieveica Paolo Nikolai un Daniēli Lupo no Itālijas.

Pēc šīs Brazīlijas dueta uzvaras kļuva skaidrs, ka četrās grupās trešo vietu ieguvējiem būs viena uzvara trijās spēlēs, līdz ar to Samoilovs/Sorokins, kuri savā apakšgrupā trešo pozīciju ieņēma ar diviem panākumiem, kvalificējušies astotdaļfinālam.

Kā ziņots, grupu turnīra pirmajā mačā Samoilovs/Sorokins ar 2-1 (12:21, 21:15, 15:12) pieveica poļus Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu, pēc tam ar 2-0 (21:13, 21:10) pārliecinoši uzvarēja Grantu Goldšmidu/Frīdomu Čiju no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR), bet pēdējā, trešajā, mačā trešdien ar 0-2 (10:21, 16:21) zaudēja amerikāņiem Džeikobam Gibam un Šonam Rozentālam.

D grupas noslēguma kopvērtējumā trīs pāri - Samoilovs/Sorokins, poļi un amerikāņi - izcīnīja pa divām uzvarām un cieta pa vienam zaudējumam. Pirmās divas vietas tika noteiktas, rēķinot gūtos un zaudētos punktus savstarpējās spēlēs. Ņemot vērā šo rādītāju, pirmo vietu ieņēma ASV sportisti, poļi ierindojās otrajā vietā, bet Samoilovs/Sorokins ieņēma trešo vietu.

Jau vēstīts, ka otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš ar trijām uzvarām trijās spēlēs izcīnīja pirmo vietu E apakšgrupā un arī iekļuva astotdaļfinālā.

Abi Latvijas dueti Londonas olimpisko spēļu turnīrā sev garantējuši vismaz dalītu devīto vietu.

Pēc grupu turnīra izslēgšanas cīņām kvalificēsies 16 pāri - katras grupas spēcīgākās divas komandas un divi labākie pāri no tiem, kas paliks trešajā vietā, bet tiem piepulcēsies vēl divi trešajā vietā palikušie pāri, kuri savā starpā aizvadīs papildu izslēgšanas kārtu.

Pludmales volejbola apakšgrupu sacensības noslēgsies ceturtdien. Šajā pat dienā vēlu vakarā plkst.0.30 pēc Latvijas laika notiks astotdaļfināla pāru izloze, bet vēl vēlāk - plkst.1 - kortā dosies vīriešu sacensību vājākās apakšgrupu trešajā vietā palikušās komandas, noskaidrojot divus pārus, kas astotdaļfinālam kvalificēsies kā "laimīgie zaudētāji".

LETA/Foto: EPA/LETA