Ivanānam otrais kautiņš, "Dinamo" smaga sagrāve Kazahstānā. VIDEO
Par Rīgas "Dinamo" vārtu drošību šajā mačā rūpējās Māris Jučers.
2012. gada 15. oktobris, 18:18

Ivanānam otrais kautiņš, "Dinamo" smaga sagrāve Kazahstānā. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien izbraukumā ar rezultātu 0:5 (0:0, 0:1, 0:4) zaudēja Kazahstānas komandai Astanas "Baris".

 Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien izbraukumā ar rezultātu 0:5 (0:0, 0:1, 0:4) zaudēja Kazahstānas komandai Astanas "Baris".

Latvijas klubam šī bija otrā spēle trīs maču izbraukuma sērijā, kurā tika piedzīvots smagākais zaudējums šosezon un otrā "sausā" neveiksme 2012./13.gada sezonā. Iepriekš smagākais šīs sezonas zaudējums tika piedzīvots 21.septembrī viesos pret Mitišču Atlant - 2:5.

"Baris" komandas labā vārtus otrās trešdaļas 16.minūtē guva Nikolajs Antropovs, bet trešajā trešdaļā izcēlās Konstantīns Rudenko, Brendons Bočenskis, Dastins Boids un Dmitrijs Upers.

Mačam "Dinamo" rindās tika pieteikti seši aizsargi un 12 uzbrucēji. Salīdzinot ar iepriekšējo spēli, cīņai ar "Baris" nebija pieteikti Arvīds Reķis, Robs Šremps un Aleksandrs Ņiživijs, kuru vietā laukumā devās attiecīgi Kristaps Sotnieks, Miks Indrašis un Roberts Bukarts. Vārtos Mīkaela Telkvista vietā stājās Māris Jučers.

Jau spēles trešajā minūtē Raitis Ivanāns izvicināja dūres ar Džonu Mirastiju, kurš pagājušajā sezonā bija viens no lielākajiem Čehovas "Vitjaz" komandas kaušļiem. Dūru cīņa gan nebija īpaši ilga, jo Ivanāns izpildīja pāris sitienus un Mirastijs nokrita uz ledus. Mirkli vēlāk divu minūšu noraidījumu izpelnījās Sotnieks, taču "Baris" hokejisti vairākumā neko bīstamu neizveidoja un "Dinamo" vārtsargam Jučeram nebija daudz darba.

Turpinājumā cīņa bija ļoti līdzīga un visa spēkošanās pārsvarā notika laukuma vidusdaļā, bet pirmās trešdaļas 13.minūtē mazākumā palika mājinieki. Vairākumā "Dinamo" hokejisti nespēja nostiprināties pretinieku zonā, līdz ar to neviens bīstams metiens nesekoja un rezultāts joprojām netika atklāts. Četras minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām rīdzinieki vēlreiz palika mazākumā, taču arī šoreiz "Baris" nekas neizdevās un tika veikts tikai viens kaut cik bīstams metiens pa Jučera sargātajiem vārtiem.

Pusotru minūti pirms pirmās spēles daļas beigām "Dinamo" bija vēl viena iespēja realizēt vairākumu, tomēr laukuma saimnieki pašaizliedzīgi spēlēja aizsardzībā un neļāva rīdziniekiem radīt bīstamas epizodes, līdz ar to līdz pirmās trešdaļas beigām "Dinamo" vairākumu neizdevās realizēt.

Pašā otrās trešdaļas sākumā "Baris" radīja pāris bīstamas epizodes rīdzinieku vārtu tuvumā, tomēr līdz gūtiem vārtiem pietrūka precizitāte un arī veiksme. Mača 23.minūtē mājinieki palika mazākumā, taču arī šoreiz "Dinamo" hokejisti nespēja pienācīgi ieiet un nostāties pretinieku zonā, līdz ar to šis vairākums netika realizēts. Turpinājumā cīņas gaita kļuva krietni ātrāka - abas komandas izveidoja vairākus labus uzbrukumus, taču pārliecinoši spēlēja abi vārtsargi un rezultāts nemainījās.

Otrās trešdaļas beigu daļā mājinieki pārņēma iniciatīvu un spēles 36.minūtē atklāja rezultātu, kad pēc vairākiem metieniem pa Jučera sargātajiem vārtiem Antropovam tomēr izdevās iebakstīt ripu vārtos. Arī pēc gūtajiem vārtiem "Baris" turpināja aktīvi spēlēt pretinieku zonā, tāpēc "Dinamo" hokejistiem neizdevās izveidot mērķtiecīgus uzbrukumus un panākt neizšķirtu. Otrās trešdaļas izskaņā spēles gaita bija nedaudz mierīgāka, līdz ar to pirms izšķirošās trešdaļas Latvijas klubs bija iedzinējos ar 0:1.

Trešo trešdaļu daudz aktīvāk sāka mājinieki un pēc nospēlētām četrām ar pusi minūtēm dubultoja pārvaru, kad Rudenko ar atkārtotu metienu izdevās pārspēt Jučeru. Mirkli pēc zaudētiem vārtiem "Dinamo" palika mazākumā, bet četras sekundes pirms vairākuma beigām "Baris" hokejisti prasmīgi izmantoja Latvijas kluba aizsargu nesaprašanos vārtu priekšā - pēc lieliskas saspēles Boids noķēra Jučeru uz pretkustību un ripu raidīja gandrīz tukšos vārtos.

Pēc šāda notikumu pavērsiena "Dinamo" komandā iestājās manāms apjukums un pusotru minūti pēc trešajiem zaudētajiem vārtiem rīdzinieki ielaida ceturtos vārtus, kad Bočenskis ar skaistu metienu pārspēja Jučeru. Latvijas kluba galvenais treneris Peka Rautakallio uzreiz pieprasīja pārtraukumu, taču tas nepalīdzēja rīdziniekiem lauzt cīņu.

Mača 49.minūtē uz noraidīto soliņu devās Oskars Cibuļskis, tomēr šo vairākumu mājinieki nerealizēja, bet deviņas minūtes pirms trešās trešdaļas beigām vienā no daudzajiem mājinieku uzbrukumiem Jučers neredzēja Upera izpildītā metiena brīdi un ripa piekto reizi ielidoja rīdzinieku vārtos. Turpinājumā "Dinamo" spiediens uz pretinieku vārtiem kļuva arvien lielāks un mača izskaņā tika veikti vairāki bīstami metieni, tomēr gūt vismaz goda vārtus rīdziniekiem neizdevās, jo Astanas kluba vārtsargs Tēmu Lasila darbojās nevainojami, nosargājot savus vārtus neskartus.

Rīgas "Dinamo" komanda nav spējusi uzvarēt pamatlaikā nevienā no septiņām oktobra spēlēm. Tikmēr "Baris" vienība uzvarējusi četrās no sešām šī mēneša cīņām.

Iepriekšējā spēlē Rīgas "Dinamo" sestdien ar 2:4 zaudēja Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētajai Omskas "Avangard" komandai, kas ir pagājušās sezonas Gagarina kausa fināliste. Savukārt "Baris" sestdien ar 5:1 sagrāva Maskavas "Spartak" vienību.

Izbraukuma sērijas noslēgumā "Dinamo" trešdien viesosies pie latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētās Hantimansijskas "Jugra" komandas. Vēlāk 22.oktobrī Latvijas klubs ar cīņu pret Magņitogorskas "Metallurg" uzsāks trīs mājas spēļu sēriju.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 17 punktiem 17 spēlēs ieņem pēdējo, 14.vietu, bet Astanas klubs ar 26 punktiem 17 mačos atrodas Austrumu konferences ceturtajā pozīcijā.

Kā ziņots, regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies tieši ar Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Rīgas "Dinamo" sagrave Astanā - video:

LETA /Foto: Evija Trifanova/LETA, Edijs Pālens/LETA