Citi sporta veidi
2012. gada 18. oktobris, 01:41

''Nike'' pārtrauc jebkādu sadarbību ar kādreizējo riteņbraucēju Ārmstrongu

Jauns.lv

Lenss Ārmstrongs trešdien ir atkāpies no paša izveidotās labdarības organizācijas ''Livestrong'' priekšsēdētāja amata, un par jebkāda veida sadarbības pārtraukšanu ar nežēlastībā kritušo riteņbraukšanas zvaigzni pēc ''acīmredzamiem pierādījumiem dopinga izmantošanā'' paziņojis sporta inventāra ražotājs ''Nike''.

Abi paziņojumi nāca klajā pēc spiediena uz Starptautisko Riteņbraucēju savienību (UCI), jo sabiedrība pieprasa izskaidrot, kā tik ilgi izdevies noslēpt pašlaik 41 gadu vecā septiņkārtējā ''Tour de France'' uzvarētāja pieķeršanu dopinga pārkāpumos.

Vēstījumā ''Livestrong'' mājaslapā internetā Ārmstrongs, kurš pats ir uzvarējis vēzi, paziņo, ka ''beidzu pildīt priekšsēdētāja pienākumus, lai neradītu nevēlamas sekas pēc pretrunām, kas pavadījušas mani riteņbraucēja karjerā''.

Savukārt ''Nike'' pauž lielu nožēlu, ka ir jāpārtrauc ilggadējās līgumsaistības ar Ārmstrongu, jo pret viņu ir ''acīmredzami pierādījumi dopinga izmantošanā''. Tomēr ''Nike'' turpinās sadarboties ar labdarības organizāciju ''Livestrong'', kas vāc līdzekļus cīņai ar vēzi.

Ārmstrongs noliedz dopinga izmantošanu, taču pagājušajā nedēļā ASV Antidopinga aģentūras (USADA) uz vairāk nekā 1000 lappusēm publicētais ziņojums parāda, ka viņš bijis galvenais tā sauktajā ''lielākajā dopinga sazvērestībā sporta vēsturē''.

BNS