NBA čempioni Maiami "Heat" ar uzvaru pār Bostonas "Celtics" sāk jauno sezonu
Lebrons Džeims tikko saņēmis savu pirmo NBA čempionu gredzenu.
Basketbols
2012. gada 31. oktobris, 09:44

NBA čempioni Maiami "Heat" ar uzvaru pār Bostonas "Celtics" sāk jauno sezonu

Jauns.lv

Uzvaru jaunās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas regulārā čempionāta pirmajā mačā otrdien izcīnīja pagājušās sezonas spēcīgākā komanda Maiami "Heat".

Aizvadītajā spēlē "Heat" savā laukumā ar 120:107 (31:25, 31:29, 31:22, 27:31) pieveica Bostonas "Celtics" komandu.

"Heat" basketbolistiem gandrīz visu maču bija komfortabls pārsvars, bet divciparu skaitli tas sasniedza trešās ceturtdaļas beigās, kad laukuma saimnieki veica izrāvienu 12:3. Turpinājumā "Celtics" vienība nespēja lauzt cīņas gaitu sev par labu, un čempioni varēja svinēt uzvaru jaunās sezonas pirmajā spēlē.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 29 gūtajiem punktiem bija Dveins Veids, bet Lebrons Džeimss izcēlās ar 26 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām. Produktīvu sniegumu demonstrēja arī Kriss Bošs, kura kontā 19 punkti un desmit bumbas zem groziem. Pie 19 punktiem tika arī Rejs Alens, kurš iepriekšējās piecas sezonas pavadīja tieši "Celtics" komandā.

Savukārt Bostonas kluba labā 23 punktus guva Pols Pīrss, bet Reidžons Rondo atzīmējās ar 20 punktiem un 13 rezultatīvām piespēlēm.

Citā sezonas pirmās dienas spēlē zaudējumu piedzīvoja Losandželosas "Lakers" komanda, kas šajā starpsezonā sastāvam sākotnēji piesaistīja pieredzējušo kanādieti Stīvu Nešu, bet vēlāk tai četru komandu maiņas darījumā pievienojās arī viens no līgas vadošajiem centra spēlētājiem Dvaits Hovards.

Aizvadītajā cīņā "Lakers" ar 91:99 (29:25, 17:23, 20:26, 25:25) savā laukumā piekāpās Dalasas "Mavericks" vienībai, kurai sezonas ievadā būs jāiztiek bez vācu zvaigznes Dirka Novicka, kuram oktobra vidū tika veikta labā ceļgala artroskopiskā operācija.

Uzvarētājiem rezultatīvākais šajā spēlē bija Darens Kolisons, kurš guva 17 punktus, bet 14 punktus iekrāja Brendans Raits.

"Lakers" komandā tikmēr spānis Po Gasols izcēlās ar 23 punktiem un 13 bumbām zem groziem, bet Kobe Braients pretinieku grozā sameta 22 punktus.

Savukārt Hovards atzīmējās ar 19 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, bet Nešs iekrāja septiņus punktus un četras rezultatīvas piespēles.

Kā ziņots, aizvadītās sezonas finālsērijā "Heat" basketbolisti ar 4-1 pieveica Oklahomasitijas "Thunder" vienību.

LETA/Foto: AFP/LETA