Latvijas hokeja izlasei turnīrā Francijā nepalīdzēs Prāgas "Lev" uzbrucējs Mārtiņš Cipulis
Mārtiņš Cipulis pēc individuāli veiksmīgā sniegumu pārbaudes spēlēs pret Krieviju nopelnīju līgumu ar KHL klubu Prāgas "Lev".
Hokejs

Latvijas hokeja izlasei turnīrā Francijā nepalīdzēs Prāgas "Lev" uzbrucējs Mārtiņš Cipulis

Jauns.lv

Uzbrucējs Mārtiņš Cipulis nepalīdzēs Latvijas hokeja izlasei pārbaudes turnīrā Francijā, lai gan sākotnēji viņš bija iekļauts valstsvienībā, pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Latvijas hokeja izlasei turnīrā Francijā nepalīdzē...

Cipulis pirmdien bija ieradies uz Latvijas izlases pirmo treniņu pirms braukšanas uz Franciju, taču otrdien viņš dosies atpakaļ uz Prāgas "Lev", ar kuru decembra sākumā noslēdza līgumu līdz sezonas beigām. Prāgas klubs vēlējies, lai Cipulis, kuram vēl jāizcīna stabila vieta "Lev", Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta pārtraukumā piedalītos komandas treniņos, tāpēc izlases vadība lēma, ka uzbrucējam būtu vērtīgāk šo laiku pavadīt klubā un izlase turnīru Francijā var aizvadīt arī bez viņa, paskaidroja Gorbunovs.

Pagaidām vēl nav izlemts, vai Cipuļa vietā izlasei tiks piesaistīts kāds cits hokejists, vai uz Franciju Teda Nolana vadītā komanda dosies ar 12 uzbrucējiem.

Pirmdien valstsvienība aizvadīja treniņu nepilnā sastāvā, jo uz izlasi izsauktie Rīgas "Dinamo" hokejisti, kuriem svētdien bija pēdējā KHL spēle Minskā, lai arī bija ieradušies "Volvo sporta centrā", uz ledus nedevās. Tikai otrdien komandai pievienosies aizsargs Aleksandrs Jerofejevs no Krievijas kluba "Kubaņ", bet uzbrucējs Lauris Bajaruns un aizsargs Māris Jass uz Franciju dosies pa taisno no saviem klubiem. Bajaruns ar "Liepājas metalurgu" atrodas Francijā, bet Jass spēlē Vācijas hokeja līgas klubā Hannoveres "Scorpions". Vācijas čempionātā pārtraukums šonedēļ nav plānots, taču ar Hannoveres klubu ir vienošanās, ka Jass varēs pievienoties izlasei.

Otrdien izlase aizvadīs vēl vienu treniņu, bet uz Franciju dosies trešdien. Latvijas izlases pretinieki pārbaudes turnīrā būs mājinieki franči, kā arī Slovēnija un Dānija. Pirmā spēle (13.decembrī) būs ar Dāniju, bet nākamajās dienās sekos spēles ar Franciju un Slovēniju.

Turnīrs būs viens no gatavošanās posmiem olimpiskajam kvalifikācijas turnīram, kas no 7. līdz 10.februārim norisināsies Rīgā. Latvijas valstsvienība par vienīgo olimpisko ceļazīmi konkurēs ar Franciju, Kazahstānu un Lielbritāniju.

Latvijas izlases sastāvs turnīram Francijā:

Vārtsargi: Māris Jučers (Rīgas "Dinamo"), Mārtiņš Raitums ("Beibarys", Kazahstāna)

Aizsargi: Kristaps Sotnieks, Mārtiņš Porejs (abi Rīgas "Dinamo"), Māris Jass ("Scorpions", Vācija), Mārtiņš Jakovļevs ("Jokipojat", Somija), Oskars Bārtulis ("Donbass", Ukraina), Aleksandrs Jerofejevs ("Kubaņ", Krievija), Agris Saviels ("Kompanion", Ukraina)

Uzbrucēji: Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Gints Meija, Māris Bičevskis, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs (visi Rīgas "Dinamo"), Roberts Jekimovs ("SaiPa", Somija), Ronalds Ķēniņš (ZSC "Lions", Šveice), Armands Bērziņš, Juris Štāls (abi "Kompanion", Ukraina), Artūrs Ozoliņš ("Arlan", Kazahstāna), Lauris Bajaruns ("Liepājas metalurgs")

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA