Lenss Ārmstrongs: neviena riteņbraucēju paaudze nav bijusi tīra no dopinga
Janvārī ASV televīzijas šovā Ārmstrongs atzinās, ka visus septiņus "Tour de France" čempiona titulus no 1999. līdz 2005. gadam izcīnīja ar dopinga preparātu palīdzību.
Citi sporta veidi
2013. gada 31. janvāris, 08:01

Lenss Ārmstrongs: neviena riteņbraucēju paaudze nav bijusi tīra no dopinga

Jauns.lv

Neviena līdzšinējā riteņbraucēju paaudze nav bijusi tīra no dopinga, uzskata bez septiņiem "Tour de France" čempiona tituliem atstātais Lenss Ārmstrongs, kurš sporta veidam vienīgo izeju no dopinga krīzes saskata patiesības paušanā un izlīgumā.

Ārmstrongs trešdien "Cyclingnews" publicētajā intervijā teica, ka labākais ceļš uz izlīgumu ir amnestija riteņbraucējiem, un amatpersonām, kas pieteiksies sadarboties. Pretējā gadījumā neviens nepieteikšoties.

"Tas nav labākais ceļš. Tas ir vienīgais ceļš. Es esmu vētras centrā, taču tas nav jautājums par vienu vīru, vienu komandu, vienu direktoru. Tas ir jautājums par riteņbraukšanu un, godīgi sakot, visiem izturības sporta veidiem," sacīja Ārmstrongs. "Viena cilvēka un viņa komandas nolinčošana problēmu neatrisinās," viņš piebilda.

"Neviena paaudze nav bijusi izņēmums vai bijusi tīra [no dopinga]. Ne Merksa, ne Ino, ne Induraina, ne Bartali, ne mana," profesionālās riteņbraukšanas garo ēnas pusi atklāja sportista karjeru noslēgušais velobraucējs.

Ārmstrongs ir gatavs iesaistīties izlīgumā, kurā būtu iesaistīta Pasaules Antidopinga aģentūra, bet Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) netiktu aicināta, jo tā gribot tikai sevi pasargāt. Sevi Ārmstrongs uzskata par grēkāzi, taču ne bez pamata. "Es saprotu kādēļ. Mēs visi guļam gultā, ko paši esam klājuši," teica Ārmstrongs.

Janvārī ASV televīzijas šovā Ārmstrongs atzinās, ka visus septiņus "Tour de France" čempiona titulus no 1999. līdz 2005. gadam izcīnīja ar dopinga preparātu palīdzību. Dopinga dēļ Āmstrongam jau iepriekš atņēma visas "Tour de France" uzvaras.

BNS, Foto: AFP/LETA